UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València atorga els premis de la I edició d'UVemprén Valor Públic a projectes innovadors de l'estudiantat desenvolupats en els ajuntaments de L’Eliana i L’Olleria i en la Diputació de València

  • 12 de juliol de 2021
Image de la noticia

El programa de Formació, Intraprenedoria i Talent en les Administracions Públiques (UVemprén Valor Públic) de la Universitat de València té com a objectiu facilitar formació complementària i experiència pràctica que permeta la comprensió de l'estructura organitzativa i la cadena de valor de les Administracions Públiques, desenvolupant competències i habilitats relacionades amb l'intraprenedoria i amb el desenvolupament d'un perfil innovador.

Al llarg dels últims mesos, estudiants de grau i màster de la Universitat de València han realitzat les seues pràctiques externes en diferents ajuntaments i entitats públiques de la província de València, desenvolupant les seues idees innovadores a través de les accions formatives que han rebut per part de persones expertes de l'àmbit públic i empresarial.

La Comissió d'Avaluació encarregada de resoldre aquests premis està integrada per Rafael J. García Martínez, director de la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén), en qualitat de president; Fidel García Meseguer, cap del Servei de Desenvolupament Local de Divalterra-Diputació de València, i Mª Luisa Herrero Lara, tècnica de la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén). Aquesta comissió ha premiat les propostes innovadores d'estudiants de la Facultat d'Economia i la Facultat de Dret que han desenvolupat les seues pràctiques als ajuntaments de L'Eliana, L'Olleria i en la Diputació de València. Aquests estudiants seran premiats cadascun amb una tablet model Samsung Galaxy Tab S6 Lite.

Alejandra Gassent Garrido, estudiant del Grau en Turisme de la Facultat d'Economia, ha elaborat la proposta «Hola L'Eliana», una guia de benvinguda que permet coordinar els diferents serveis locals dirigits a les noves persones residents en el municipi de L'Eliana, proporcionant pautes que han de seguir per a realitzar qualsevol tràmit administratiu i amb informació sobre els serveis públics i privats que ofereix aquesta localitat.

D´altra banda, Francisco Javier Camarena Mompó, estudiant del Grau de Negocis Internacionals de la Facultat d'Economia, ha desenvolupat les seues pràctiques a l'Ajuntament de L'Olleria, i ha proposat una automatització del procés d'actualització del Portal d'Ús d'aquesta localitat (PORTALEMP), encarregat de dinamitzar l'activitat del mercat laboral local a través de la seua actuació com a intermediari en la gestió d'ofertes i demandes d'ocupació. Amb l'esmentada automatització del procés d'actualització de PORTALEMP, es pretén facilitar la tasca del personal de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local i afavorir l'ocupabilitat, optimitzant les possibilitats de les persones usuàries a l'hora de trobar o oferir treball.

Finalment, José Luis Aragonés Fanjul, estudiant del Doble Grau de Dret i Ciències Polítiques de la Facultat de Dret que ha desenvolupat les seues pràctiques en la Diputació de València, ha plantejat una plataforma web per a posar en marxa la «Xarxa Valenciana de Retenció del Talent Jove», amb un informe sobre propostes d'implementació. Aquest projecte pretén millorar l'ocupabilitat i oportunitats d'emprenedoria i innovació dels joves valencians per a lluitar contra la precarietat i les dificultats a les quals s'enfronten les persones joves formades a l'hora de posar en marxa les seues propostes innovadores.

El lliurament d'aquests premis tindrà lloc el proper 22 d'octubre en el marc de la Setmana de l'Emprenedoria de la Universitat de València, que se celebrarà en la Facultat d'Economia entre els dies 18 i 22 d'octubre de 2021.

La Resolució del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius per la qual s'atorguen els premis es pot consultar en aquest enllaç.