UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València triomfa en el concurs interuniversitari de startups universitàries: premis per a BIOTANK i Hybrims. Els premis 5UCV STARTUP són finançats per la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

  • 7 d’octubre de 2024
Premiados en la XI edición del concurso “5UCV STARTUP que participarán en el concurso interuniversitario.
La Universitat de València triomfa en el concurs interuniversitari de startups universitàries: premis per a BIOTANK i Hybrims. Els premis 5UCV STARTUP són finançats per la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

En el marc de les ajudes dirigides a fomentar l'ecosistema d'emprenedoria de la Comunitat Valenciana, el certamen interuniversitari 5UCVSTARTUP premia a la spin-off (UV-CSIC) Hybrims dedicada al diagnòstic precoç de càncer i a la startup d'estudiants de l'ETSE-UV BIOTANK que presenta una solució innovadora i urgent per a abordar el desafiament de reduir les emissions de CO₂ en ports utilitzant tecnologia de microalgues. D'aquesta manera, la Universitat de València ha aconseguit dos guardons en el Concurs Interuniversitari Startup 5UCV, que reuneix les millors iniciatives empresarials de les cinc universitats públiques valencianes.

En el concurs, en el qual participen empreses consolidades (categoria Startup) i projectes en fase inicial (categoria Júnior), competeixen iniciatives de la Universitat Politècnica de València (UPV), Universitat d'Alacant (UA), Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx i la mateixa Universitat de València a través de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén)

El jurat de la categoria Startup va atorgar el primer premi a la iniciativa Kenko Imalytics, dedicada al diagnòstic precoç de càncers de pròstata i mama. Es tracta d'una spin-off, model empresarial que combina la propietat intel·lectual d'una investigació desenvolupada en la UPV amb participació privada empresarial. A través de tecnologia SaaS i processos algorítmics, Kenko Imalytics analitza múltiples biomarcadors i traça un mapa probabilístic de malalties greus, creant una “biòpsia virtual” que permet la detecció precoç. El segon i tercer premi de la categoria Startup van ser per a Hybrid Imaging (UV) i El teu tràmit Fàcil (UMH).

Per part seua, els guardons de la categoria Júnior van recaure en els projectes Biotank (UV), Hispargan (UMH) i AllRights (UPV).

Talent emprenedor

La convocatòria del concurs tenia com a objectiu reconèixer les millors iniciatives emprenedores sorgides en el si de les cinc universitats públiques valencianes, dividides en dues categories: una categoria Startup, en la qual participen empreses d'un màxim de tres anys d'antiguitat, i una categoria Júnior, en la qual participen persones amb una iniciativa innovadora i viable comercialment, sent els premis:

En la categoria Startup:

Segon premi de 2000 € a HYBRID IMAGING SYSTEMS, S.L. (Hybrims) representada per Luis Caballero Ontanaya, investigador científic de l'Institut de Física Corpuscular (CSIC-Universitat de València) i amb un equip format per Francisco Javier Albiol Colomer, Alberto Albiol Colomer, Luis Cortés Guill i Héctor Gardó Martínez. Es tracta d'una spin off de la Universitat de València i el CSIC dedicada al disseny, desenvolupament, fabricació i comercialització de dispositius mèdics basats en tecnologies d'imatge per al diagnòstic precís del càncer facilitant una medicina personalitzada per a millorar el pronòstic clínic del pacient.

I en la categoria Júnior

Premi de 1000 € a la startup d'estudiants “Biotank” vinculada a la incubadora universitària UVemprén StartUP la representant de la qual és Sandra Paniagua Sánchez, estudiant del grau de ciència de dades en l'ETSE-UV i formant el seu equip amb altres dues estudiants de l'ETSE-UV: Elena Alvarez García i Gema Bravo Aguilera, que presenta una solució innovadora i urgent per a abordar el desafiament de reduir les emissions de CO₂ en ports utilitzant tecnologia de microalgues.

L'avaluació de les 25 candidatures presentades i el lliurament de premis s'ha celebrat el 3 d'octubre en la Universitat Politècnica de València. Els jurats de totes dues categories han estat conformats per experts en l'àmbit empresarial, startup i d'innovació, amb representants de KMZero, Startup València, SECOT Castelló i Fisabio.

Més informació del programa:

https://www.uv.es/uv-empren/ca/programes-uvempren/5ucv/convocatories/2024.html