UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Publicada la resolució del vicerectorat d'Innovació i Transferència amb els projectes guanyadors del concurs ARTemprén que compta amb el mecenatge de Santander Universidades

  • 8 de juny de 2022
Publicada la resolució del vicerectorat d'Innovació i Transferència amb els projectes guanyadors del concurs ARTemprén que compta amb el mecenatge Santander Universidades

Ja s'ha publicat la resolució del Vicerectorat d'Innovació i Transferència amb els projectes que han resultat guanyadors de la primera edició d’ARTemprén, el Concurs d'emprenedoria en art contemporani i patrimoni cultural que organitza la Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén) amb la col·laboració de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia i el mecenatge de Santander Universidades.

En aquesta primera edició del concurs, una iniciativa pionera en l'àmbit universitari nacional, els equips participants en ARTemprén han rebut formació en diferents aspectes relacionats amb l'emprenedoria per a ajudar a donar forma a les seues idees i poder convertir-les en negocis i empreses viables i competitives. A més, gràcies al mecenatge de Banco Santander a través de Santander Universidades, els projectes guanyadors es repartiran 10.000 € en metàl·lic per a contribuir al desenvolupament definitiu de les seues idees.

Així, el projecte guanyador, que rebrà un premi de 5.000 €, és Tales of Silwen, i ha sigut desenvolupat per Miguel Ángel Callejo, Andrés Garrote i Diego Pastor. Tales of Silwen és un videojoc gratuït de cartes col·leccionables el contingut de les quals és completament accessible, sense pagaments ocults i amb unes mecàniques de joc fàcils d'aprendre. Els responsables d'aquest projecte procedeixen del Grau en Enginyeria Informàtica, el Màster en Patrimoni: Identificació i Anàlisi de Gestió i el Grau en Física.

El segon premi, de 2.500 €, ha recaigut sobre Paral·lela, desenvolupat per Alba González i Débora Lendínez, estudiants del Grau en Història de l'Art. El seu projecte és una galeria d'art virtual amb un ampli catàleg d'obres i artistes on poder comprar directament o sol·licitar una assessoria de compra. Paral·lela ofereix un sistema de venda directe, immediat i còmode que permet gaudir d'una experiència virtual i amb transparència en els preus i informació del producte i el seu creador.

Finalment, el tercer premi, que també rebrà 2.500 €, ha sigut per a VIVO!ArtMarket, idea proposada per Yasmina Olivas i Nuria Collado, estudiants del Màster en Gestió Cultural. El seu projecte consisteix en una galeria d'art itinerant que organitza les seues pròpies fires en diferents ciutats. Dirigit tant a artistes emergents i estudiants d'art i disseny com a qualsevol persona interessada en la cultura, el disseny i les tendències, VIVO!ArtMarket suposa la creació de canals de venda efímers com ara esdeveniments, fires i markets.

Els premis als projectes guanyadors d’ARTemprén s'entregaran en un acte que tindrà lloc pròximament.