UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El Delegat del Rector per a Estudiants, en coordinació amb el vicerectorat de Sostenibilitat i Planificació de la Universitat de València, convoca el programa d'innovació "California Spain-Campus" dirigit a seleccionar i formar estudiants de grau, màster i doctorat oficial de la Universitat de València en el marc del Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS. Este programa perseguix fomentar activitats específiques d'innovació que impulsen el talent i l'esperit emprenedor dels estudiants del campus.

En esta ocasió, la convocatòria està dirigida a estudiants matriculats en el curs 2014/2015 en titulacions  oficials de grau, màster o doctorat de la Universitat de València que presenten idees innovadores en esta convocatòria.  Els titulars de les 10 idees seleccionades pel jurat realitzaran una estada al programa "Entrepreneurship and Innovation in Europe: A Berkeley Startup Bootcamp" que tindrà lloc a Niça, França al llarg del mes de juliol de 2015.

REQUISITS

Podran participar en la present convocatòria estudiants matriculats en qualsevol titulació oficial de grau, màster o doctorat de la Universitat de València, que tinguen una idea i vullguen desenvolupar-la, amb ganes d'innovar i aprendre.
Els estudiants que vullguen participar han de tindre en el seu poder un certificat que acredite el seu coneixement d'anglés (com a mínim, un nivell B1).

Des del moment que els participants s'inscriguen fins que finalitze el termini de presentació de les memòries, es comprometen a participar en les activitats que s'organitzen a través del Programa d'Innovació Califòrnia Spain Campus|UV.

Els alumnes, en el moment de la inscripció, hauran de ser conscients que estes ajudes només cobrixen la inscripció i l'allotjament del curs "Entrepreneurship and Innovation in Europe: A Berkeley Startup Bootcamp" que tindrà lloc a Niça, organitzat per l'EIA (no inclou gastos com el transport, manutenció i altres gastos que pogueren derivar-se que hauran d'assumir en el cas que siguen triats).

En este sentit, tant la participació en activitats a través del Programa d'Innovació Califòrnia Spain Campus Universitat de València, com si és el cas la identitat dels beneficiaris de l'ajuda, podria comportar la cessió de dades a l'organitzador de l'activitat.

Obligacions dels beneficiaris

L'acceptació de l'ajuda per part dels beneficiaris implica l'acceptació de les normes fixades en esta convocatòria, així com les que la Universitat de València establisca pel seguiment científic i les assenyalades per a la justificació de l'ús dels fons rebuts.

En atenció a la importància de les mateixes s'enumeren les obligacions següents:

  1. Com a obligació principal dels beneficiaris, la realització de l'activitat per a la que se'ls concedix l'ajuda en el termini de temps que es determine, tenint l'obligació de tornar les ajudes concedides en el cas de no participar en el Boot Camp sense que la causa que la motive siga de força major.
  2. Els beneficiaris hauran de sotmetre's a les actuacions de comprovació, a efectuar per la UV així com qualssevol altres de comprovació i control financer que puguen realitzar els òrgans de control competents, aportant quanta informació li siga requerida en l'exercici de les actuacions anteriors.
  3. En el cas de rebre o disposar de finançament públic o privada per al projecte, els beneficiaris hauran de comunicar al vicerectorat de Sostenibilitat i Planificació la concessió de les dites ajudes. Esta comunicació haurà d'efectuar-se tan prompte com es conega, i en tot cas, amb la justificació final de l'ajuda.

Publicitat

Els beneficiaris hauran de donar publicitat a les ajudes rebudes en les publicacions, ponències, i activitats de difusió dels resultats de la seua idea de negoci, mencionant expressament que el projecte ha sigut finançat pel Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS finançat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Observacions

La presentació d'una sol·licitud per a estes ajudes suposa, per part del beneficiari, l'acceptació expressa tant d'estes bases com dels criteris i decisions que la UV puga prendre davant de qualsevol dubte d'interpretació sobre els requisits i condicions fins ací enunciats.

La detecció d'un incompliment d'estes bases, siga quin siga el moment en què esta es produïsca i independentment de l'estat en què es trobe la sol·licitud dins del procés de preselecció, selecció o concessió de les ajudes, suposarà la cancel·lació automàtica de la dita sol·licitud o de l'ajuda si esta haguera sigut concedida.

Legislació aplicable

En el no previst per la convocatòria, esta haurà d'interpretar-se d'acord amb la legislació aplicable a les ajudes i altres aportacions dineràries sense contraprestació realitzades pels ens pertanyents al sector públic de la Comunitat Valenciana, açò és, Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; Llei 9/2008, de 3 de juliol, que modifica la Llei 8/1998, de 9 de desembre, de Fundacions de la Comunitat Valenciana i Llei d'Hisenda Pública del Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991.

FASES

Esta convocatòria constarà de dos fases:

Fase 1: Participació en les activitats del programa d'innovació de la iniciativa "California-Spain Campus" en la UV.

Amb motiu d'esta convocatòria la Universitat de València posarà en marxa el programa d'innovació Califòrnia Spain Campus | UV per mitjà del que es facilitarà la participació dels sol·licitants en activitats formatives relacionades amb:

  • Tutories especifiques.
  • Xarxes d´Experts.
  • Participació en xarrades i conferències impartides per persones de reconegut prestigi en el món de l'emprendimiento tant nacional com internacional.

Podrán participar, inscrivint-se en esta convocatòria, tots aquells estudiants matriculats en una titulació oficial de grau, màster o doctorat en el curs 2014/2015 que tinguen una idea empresarial i vullguen desenvolupar-la, durant el primer semestre de 2015.

Fase 2: Concessió de 10 ajudes de matrícula i d'allotjament per a participar en el programa de formació "Entrepreneurship and Innovation in Europe: A Berkeley Startup Bootcamp"

D'entre els inscrits en esta convocatoria, podran optar a estes ajudes els estudiants i  estudiantas els projectes dels quals hagen resultat seleccionats pel jurat de selecció que s'establix en esta convocatòria. Les ajudes es concediràn per a la realització d'una estada en el programa "Entrepreneurship and Innovation in Europe: A Berkeley Startup Bootcamp" que tindrà lloc a Niça, França al llarg del mes de juliol de 2015 organitzat per l'European Innovation Academy (EIA). Les 10 ajudes- valorades en 18.590,00 EUR- inclouran els costos d'inscripció i d'allotjament. Els estudiants seleccionats, rebran la documentació acreditativa que els permeta la seua participació en l'esdeveniment i, a l'acceptar estes ajudes, es comprometran a participar en el concurs, finançant els seus gastos de desplaçament i manutenció. La no participació en l'esdeveniment, una vegada seleccionat, comportarà la devolució de les ajudes que la UV haja mobilitzat per a assegurar la plaça de l'estudiant seleccionat en el Boot Camp.

Les persones les sol•licituds de les quals han sigut admeses per a participar en la Fase 1, s'incorporaran a totes aquelles activitats del programa i hauran d'acreditar l'assistència, almenys, del 60% de les activitats recomanades. Les persones seleccionades per a participar en la Fase 2 podran participar, durant el període en què treballen en els projectes seleccionats pel jurat de selecció, en tallers formatius i activitats que es publicaran en la pàgina web de l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència una vegada s'haja produït la resolució de concessió de les ajudes.

SOL·LICITUDS

Els sol·licitants hauran d'omplir el formulari d'inscripció que s'ajustarà al model establit en l'annex 1 d'esta convocatòria (formulari de sol·licitud i model de plantilla per a la descripció de la idea) i que haurà d'anar acompanyat de justificant de matrícula i acreditació de coneixement de l'idioma. El termini de presentació de sol·licituds començarà l'endemà de la publicació d'esta convocatòria en la pàgina web de l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència i acabarà el 10 de març 2015.

Les persones interessades presentaran la seua sol·licitud a través del formulari "on-line" ENTREU (Entorn de Tramitació Electrònica de la Universitat de València) o  directament a través del registre de la Universitat de València  l'endemà de la publicació d'esta convocatòria en la pàgina web de l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència i acabarà a les 24:00 hores 10 de març 2015.

No es tindran en compte les sol·licituds que no completen el procés de presentació establit.

SEL·LECCIÓ

El jurat estarà compost per:

  • La Vicerectora de Sostenibilitat i Planificació
  • El Delegat del Rector per a Estudiants
  • El Director del Parc Científic
  • La Directora de l´OTRI-UV
  • El Director de l´Oficina de Polítiques d´Excel.lència [OPEX]
  • El Director del Màster de Creació i Gestió d´Empreses Innovadores

O les persones en les que deleguen la seua participació,

El jurat podrà ser assessorat pels experts que consideren convenients

El Jurat tindrà en compte la valoració de la descripció de la idea de negoci, atenent als següents aspectes que es ponderaran de la forma que s'indica a continuació:

  • Descripció de la demanda potencial -públic objectiu- (10%)
  • Descripció de la necessitat i de l'oportunitat (20%)
  • Impacte i viabilitat de la idea (30%)
  • Grau d'innovació i creativitat (30%)
  • Habilitat per a identificar els recursos requerits (10%)

RESOLUCIÓ

Durant el mes de març es coneixeran els estudiants seleccionats per a participar en aquest programa formatiu mitjançant una resolució de la Vicerectora de Sostenibilitat i Planificació de la Universitat en la seua qualitat de presidenta del jurat de selecció. Dita resolució es publicarà en la pàgina web de l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència i es notificarà als interessats en l'adreça de correu electrònic que indiquen en la sol·licitud corresponent.

Els estudiants seleccionats com a beneficiaris o beneficiàries de les 10 ajudes de mobilitat s'anunciaran a l'abril de 2015, mitjançant resolució del Delegat del Rector per a Estudiants de la Universitat a proposta del jurat de selecció.

Contra la Resolució de Concessió Definitiva que esgota la via administrativa podrà interposar-se recurs contenciós administratiu previ, si és el cas, recurs potestatiu de reposició.

Es podrà declarar deserta la convocatòria per incompliment de les condicions exigides en la mateixa.