UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El centre Explorer de la Universitat de València atorga els premis als millors projectes emprenedors de l'edició 2023 del programa Santander X Explorer

  • May 23rd, 2023
Premis 2023

Ja es coneixen els resultats dels premis atorgats pel centre Explorer de la Universitat de València als millors projectes que han participat en aquesta edició del programa Santander X Explorer, patrocinat per Santander Universidades i el Centre Internacional Santander Emprenedoria (CISE)

Entre el 30 de gener i el 30 d'abril ha tingut lloc la fase formativa de l'edició de 2023 del programa Santander X Explorer, en la qual les persones participants han rebut formació sobre com validar les seues idees de negoci. Després de la valoració dels projectes per part del centre Explorer de la Universitat de València, els resultats han sigut els següents:

El millor projecte d'aquesta edició de Santander X Explorer del centre Explorer de la Universitat de València ha recaigut en Cucare, d'Anabel Millán Leiva, alumni del Doctorat en Biomedicina i Biotecnologia. Cucare ofereix serveis de detecció genètica en colònies d'insectes. Aquests serveis permeten d'una forma ràpida, eficaç i a preu competitiu, d'una banda, detectar patògens en granges d'insectes abans que sorgisca la malaltia i mat a la colònia i, per un altre, predir l'eficàcia de plaguicides sobre plagues agrícoles i ramaderes. Competirà amb la resta de projectes guanyadors dels centres Explorer de les universitats espanyoles per l'Explorer Trip.

A més, el centre Explorer UV ha atorgat dos premis més. El premi al millor projecte d'Innovació Social ha sigut per a Elevati, de l'estudiant del Grau en Intel·ligència i Analítica de Negocis, Cristina Denise Romero Pichardo i Krishna Busts Santibáñez, del Grau de Negocis Internacionals. Consisteix en una plataforma que brinda suport a dones que cerquen independència financera. Es tracta de generar una comunitat de dones amb somnis i ambicions grans a través de xarxes de suport, amb la finalitat de potenciar a la dona sobre la base d'educació i generació d'ingressos fins a aconseguir llibertat financera. Finalment, el guardó al millor projecte d'Emprenedoria Femenina ha recaigut en Saladeta, plataforma de comerç electrònic sostenible que dissenya i ven peces artesanals elaborades a mà per artistes espanyols, implicant-se en el disseny i ideació del producte. Aquest projecte està liderat per l'estudiant del Grau de Negocis Internacionals, Ana Tatay Barceló.