UVemprénUniversitat de València Logo del portal

El projecte UVemprén ApS Aula-Salut comença amb un Webinar sobre Aprenentatge-Servei_ApS per a l’estudiantat dels 5 graus de la Facultat de Farmàcia

  • November 17th, 2020
Estudiant participa en el Webinar ApS Aula Salut

La professora Marisa Guillen del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública guanyadora d’una de les ajudes UVemprén-aprèn d’innovació docent 2020 i el seu equip posen en marxa amb aquesta jornada el projecte UVemprén ApS Aula-Salut.

El proper 20 de novembre de 13.00 a 14.00 tindrà lloc el Webinar: “Projectes Aprenentatge-Servei_ApS Multidisciplinars Vinculats a l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible_ODS i a l’Emprenedoria en Ciencies de la Salut”.

L'ApS és una metodologia docent basada en fomentar l'aprenentatge acadèmic necessari per al desenvolupament d'un servei social fora de les aules. La societat i en concret alguns col·lectius socials tenen certes necessitats de coneixement que poden ser cobertes per una acció desenvolupada per estudiants amb supervisió docent.

Aquestes necessitats requereixen d'un servei prestat per l'alumnat, el qual prèviament ha hagut de formar-se, aprenentatge, en els continguts i capacitats necessàries per a desenvolupar-lo. En una fase posterior, el desenvolupament d'aquestos projectes els servirà com a base per a construir models d'empresa de caràcter social.

Al webinar participaran els alumnes i les alumnes que ja ha posat en marxa projectes d’ApS per a explicar com han dut a terme el procés i quina experiència han obtingut.

Exemples d'ApS:

  • Taller per a la millora de l'alimentació en la gent gran d'un centre de dia.
  • Millora d'hàbits d’higiène-dietètics en centres escolars d'entorns socials deprimits.
  • Taller sobre l'ús adequat de medicaments en una associació de gent gran.
  • Educació Sanitària en salut sexual i reproductiva a dones joves en risc d'exclusió social.
  • Campanya de prevenció de la SIDA en grups de risc i informació sobre els antiretrovirals.
  • Educació per a la Salut a alumnes d'Educació Secundària.
  • Taller de cuina saludable dirigit a persones en risc d'exclusió social.
  • Taller de cura i respecte pel medi ambient en l'Horta Valenciana i sostenibilitat dels productes de proximitat dirigit a horticultors i veïns.

El projecte UVemprén ApS Aula-Salut es una iniciativa sorgida en el marc d’UVemprén-aprèn, el programa d'innovació docent de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) de la Universitat de València.

URL del Webinar:

https://eu.bbcollab.com/guest/abeffbcfc06e4f6fb9afa7d94a78352

Més informació del projecte:

https://links.uv.es/uvempren/aps-aula/salut