UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Obert el termini per a participar en el programa UVemprén StartUP Impulsa per a la creació d'una xarxa de preincubadores de projectes emprenedors de l'estudiantat

  • January 16th, 2023
Obert el termini per a participar en el programa UVemprén StartUP Impulsa per a la creació d'una xarxa de preincubadores de projectes emprenedors de l'estudiantat

El 17 de gener s'obri el termini perquè els centres de la Universitat de València puguen presentar-se a la primera convocatòria del programa «UVemprén StartUP Impulsa», en el marc del Campus UVemprèn-Santander Universidades, per a la creació d'una xarxa de preincubadores de projectes emprenedors del seu estudiantat.

El Vicerectorat d'Innovació i Transferència de la Universitat de València convoca la I edició del programa «UVemprén StartUP Impulsa» dirigit a les facultats i escoles de la Universitat de València per a finançar ajudes de fins a 3.000€, per a la creació d'una xarxa de preincubadores d'emprenedoria universitària de la Universitat de València, que permeten als centres impulsar programes formatius propis per a capacitar a l'estudiantat de qualsevol àrea de coneixement de la Universitat de València en la generació i validació de projectes d'emprenedoria.

La present convocatòria pretén avançar en la consecució dels objectius que es promouen des d'aquest vicerectorat, difonent l'esperit emprenedor entre l'estudiantat de totes les branques de coneixement: Educació, Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques i Enginyeries.

Si tenim en compte que la creació d'empreses passa per diferents etapes, entre les quals es troben la preincubació, la incubació i l'acceleració, amb aquesta convocatòria es pretén impulsar aquella fase en la qual es capacita en competències emprenedores a l'estudiantat, s'explora i valida la idea de negoci i es determina la manera més adequada de posar-la en funcionament. En aquest sentit, es persegueix que una preincubadora d'emprenedoria facilite suport a l'estudiantat emprenedor, oferint un ecosistema en el seu centre on desenvolupar i provar les seues idees de negoci o projectes emprenedors. En etapes posteriors s'establirà un pla de negoci per a llançar-lo al mercat (incubació) i, una vegada constituïda l'empresa, s'establiran accions específiques per a impulsar per al seu creixement (acceleració).

A l'efecte d'aquest programa, les preincubadores d'emprenedoria es conceben com a espais dedicats a l'assessorament, mentorització, formació i a altres activitats complementàries que es determinen necessàries per a impulsar els projectes emprenedors promoguts per l'estudiantat del seu centre.

Mitjançant aquestes ajudes es podran cofinançar les despeses corrents i equipament necessaris per a cobrir els costos de creació o, en el seu cas, consolidació de les preincubadores existents, així com aquells derivats del desenvolupament de les seues activitats.

El termini de presentació de sol·licituds estarà obert des del 16 de gener de 2023 fins al 28 de febrer de 2023, i la inscripció pot realitzar-se a través de la web de la convocatòria.

Més informació en aquest enllaç.