Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

Menjar
Seguretat alimentària i nutricional: impacte en la sostenibilitat

IV EDICIÓ UNIVERSITAT ESTACIONAL LA CANAL DE NAVARRÉS 

Jornada sobre 'Seguretat alimentària i nutricional: impacte en la sostenibilitat'.

Inscripció necessària i gratuïta en: https://go.uv.es/q6twrYl

 

.....................................................................................................

La Universitat de València a través del Vicerectorat de Cultura i Societat organitza la IV Edició de la Universitat Estacional de La Canal de Navarrés en la localitat d'Anna sota el títol: “Seguretat Alimentària i Nutricional: impacte en la sostenibilitat”. 

La temàtica que es proposa pren com a punt de partida la sostenibilitat del sistema alimentari, un desafiament incorporat en l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. Un sistema alimentari sostenible és aquell que garanteix la seguretat alimentària i la nutrició per a totes les persones, sense posar en risc les bases econòmiques, socials i ambientals d'aqueix moment, però també preservant-les per a generacions futures. Amb aquesta perspectiva s'han organitzat les sessions per a aquesta Universitat Estacional a Anna, distribuïdes en dos dies en un enclavament únic, que ha sigut testimoni dels inicis de la relació alimentació-societat: en el Palau dels Comtes de Cervelló.

.....................................................................................................

 

DIMECRES 19 DE JULIOL


17:00 h. Inauguració – Lloc: Sala Àrab.

17:30 h. Seguretat alimentària i substàncies tòxiques – Lloc: Sala de Anna.

              Modera: Dra. Ana Juan-García

              Ponents:

              Dra. Josefa Tolosa (Universitat de València) - Estratègies per a avaluar la toxicitat en aliments.

              Dra. Cristina Juan (Universitat de València) - Riscos nutricionals i riscos emergents en aliments.

              Dra. Houda Berrada (Universitat de València) – Substàncies tòxiques d'origen natural.

 

DIJOUS 20 DE JULIOL


9:00 h. Eixida d'autobús des de València a Anna (des de la parada de tramvia: Universitat Politècnica de València).

10:30 h. Sostenibilitat alimentària: Estratègies de reutilització dels residus d'olis d'oliva – Lloc: Sala de Anna. 

              Dr. Francisco José Barba (Universitat de València). 

11:15 h. Tast d'olis – Lloc: Pati Andalusí. 

              Dña. Cynthia Juárez (ESAO) – Introducció al tast d'oli d'oliva verge – TAST D'OLIS 12:00 h. 

12:00 h. Descans.

12:30 h. Nutrició – Lloc: Sala de Anna 

              Dr. Yelko Rodríguez-Carrasco (Universitat de València) - Petjada de contaminants en aliments.

              Dña. Elisa Escorihuela (nutt) -  Planifica la teua setmana saludable. 

14:00 h. Cloenda

17:30 h. Retorn amb autobús des d'Anna a València.

 

*Moderadora de les sessions: Dra. Ana Juan-García.

 
Període de l'esdeveniment:
  • 19 de 七月 de 2023 de 17:00 a 17:30. .
  • 20 de 七月 de 2023 de 09:00 a 17:30. .
 
 
Lloc de realització

Anna

 
Organitza
 
societat@uv.es

 
Més informació