UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

La Universitat de València guanya el repte universitari de mobilitat sostenible

  • 30 d’octubre de 2019
Cartell Uraban Mobility UV

La Universitat de València s’ha convertit en la més sostenible en guanyar la campanya Urban Mobility Challenge. Després de guanyar el repte de 30 dies en bici, la Universitat de València ha participat en la campanya Urban Mobility Challenge, i ha aconseguit novament la primera posició amb un gran èxit de participació.

 

Des del 16 de setembre al 16 d’octubre, la comunitat universitària ha participat en una iniciativa que fomenta els desplaçaments sostenibles, amb l’objectiu de reduir la petjada de carboni de la Universitat, mitjançant el foment dels desplaçaments amb mitjans més actius i menys contaminants. El projecte consistia en acumular el major nombre de cicles possibles segons el tipus de desplaçament elegit. S’acumulava 2 cicles per cada quilòmetre en bicicleta, corrent o en patins; 4 cicles per cada quilòmetre caminant; 1 cicle per cada 4 quilòmetres en cotxe compartit; i 1 cicle per cada quilòmetre realitzat en transport públic. Una APP enregistrava la distància recorreguda, el nombre de cicles acumulat, i l’estalvi de CO2 emés a l’atmosfera.

D’un total de quinze universitats participants, la Universitat de València ha aconseguit la primera posició en el rànquing, amb un total de 42.114 km totals recorreguts per 368 membres de la comunitat universitària que hi han participat. La diferència respecte a la resta d’universitats ha sigut aclaparadora, donat que la universitat que ocupa el segon lloc queda a una gran distància, amb un total de 11.277 km realitzats. 

Gràcies a aquesta campanya, la Universitat de València ha deixat d’emetre quasi deu tones de CO2 a l’atmosfera, y mostra la sensibilitat de la comunitat universitària per una mobilitat més sostenible, no contaminant i saludable.

Imatges: