UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

La Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables celebra el seu dia commemoratiu amb el lema "Mou-te amb la vida"

  • 20 de novembre de 2019
Image de la noticia

La Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables (XVUPS) -integrada per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández-, ha organitzat diverses activitats saludables per a commemorar el dia de la seva constitució com a xarxa.

 

La XVUPS, en el marc de la Carta d'Otawa de promoció de la salut, té com a objectiu promocionar la salut en l'entorn universitari. Una universitat saludable es la que promociona la salut, el benestar i la qualitat de vida dels que hi estudien i treballen.

 

Recentment les universitats han adquirit el compromís de contribuir a l'acompliment dels Objectius de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, incloent de manera transversal els objectius i valors de Desenvolupament Sostenible en totes les seves accions. Per això, en el dia de la Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables, es tindran en compte els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per emmarcar les activitats realitzades en el context dels mateixos.

 

Aquest any, sota el lema "Mou-te amb la vida", les 5 universitats públiques valencianes duran a terme activitats formatives, de difusió i d'intervenció, centrades en la promoció d'una vida activa. En els últims anys s'ha constatat un augment de l'sedentarisme en tots els nivells de la societat, especialment marcat en l'entorn universitari. A causa de les característiques dels lloc de treball, tant el personal d'administració i serveis de les universitats com el personal docent i investigador, realitzen tasques en les que romanen molt de temps asseguts o drets, requerint una escassa mobilitat. Igualment l'alumnat, en les seves activitats docents està moltes hores sentat. A mes a mes l’estudiant tendeix a perllongar les seves activitats sedentaries fora de la universitat, bé sigui a l'incrementar el temps d'estudi o amb la incorporació de les noves tecnologies que fan servir per al seu temps d'oci. Múltiples estudis han demostrat una associació directa entre sedentarisme i obesitat, diabetis, malalties cardiovasculars i altres malalties cròniques molt prevalents en la nostra societat.

 

En aquest context, cada universitat realitzarà activitats específiques,  en la Universitat de València el dia 22 de novembre i en algunes facultats el 21 de 2019. Aquestes activitats estaran centrades en la promoció de l'activitat física esportiva, així com en altres activitats relacionades com l'alimentació, ja que s'ha comprovat que la promoció d'estils de vida saludables co-actua, resultant en un perfil més saludable. Per això, durant tota la setmana, algunes universitats seguiran promocionant el consum de fruita de temporada com a base d'una alimentació saludable i sostenible.

Facultat d'Economia

Facultat d'Infermeria

Facultat de Fisioteràpia

Facultat de Geografia i Història

Facultat de Filologia

Facultat de Filosofia i Cioències de l'Educació

Medicina, Química, Economia, Fisioteràpia, Infermeria, Biologia, Magisteri, FCAFE, Farmacia, Matemàticas, Física, 

Mou-te, beneficis d’una vida activa.

 Fruita saludable i sostenible