UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

La Universitat, en la posició 27 mundial en adopció de mesures contra el canvi climàtic, segons el rànquing THE Impact

  • 27 d’abril de 2020
Imatge de l'edifici de Recotrat de la UV

La Universitat de València (UV) ha millorat en el ranking THE University Impact Rankings, una classificació internacional que mesura el rendiment de les universitats en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Així, la institució ha aconseguit estar classificada en els 17 objectius, es manté entre les dos-centes primeres del món (rang 101-200), i és la número 27 en l'objectiu 13 (adopció de mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes).

 

A més, en el THE Impact, la institució valenciana ocupa la posició mundial 31 en l'objectiu número 4, el qual pretén garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenenentatge al llarg de la vida per a tothom. La Universitat també ocupa la posició 49 del rànquing en l'objectiu 6, que garanteix la disponibilitat d'aigua i la seua gestió sostenible i el sanejament per a la col·lectivitat.

El 25 de setembre de 2015, l'ONU va adoptar un conjunt d'objectius globals per a eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat com a part d'una Agenda 2030. Aquesta conté 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i cadascun d'ells, metes específiques a aconseguir fins la data. En l'edició de 2020 del THE Impact s'ha avaluat els 17 compromisos, per 11 l'any passat i s'ha incrementat el nombre d'universitats mesurades, en passar de 450 a 766.

A més de les citades, la Universitat de València també destaca en l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 8 (promoure el creixement econòmic sostingut, inclussiu i sostenible), on ocupa la posició número 78 mundial. En l'ODS 16 (promoure societats justes, pacífiques i inclusives), la UV és al lloc 98.

A escala territorial, la Universitat de València se situa en els rangs 45-89 d'Europa, 5-18 d'Espanya, i 1-3 valencià. Dels 17 objectius mesurats al rànquing THE Impact, en 15 d'ells la Universitat de València se situa en la forquilla de les 200 millors universitats del món.

La classificació està liderada a escala mundial per les universitats de Auckland (Nova Zelanda), Sydney (Austràlia) i la Western Sydney. A Europa el rànquing l'encapçalen les de Bolònia, Manchester i King's College London. A Espanya, els tres primers centres d'ensenyament superior són els d'A Coruña, Deusto i Girona.

 

Metodologia

Per a puntuar cada Objectiu de Desenvolupament, el THE Impact ha comptat amb tres tipus de mètriques. Les d'investigació deriven de dades facilitades per Elsevier i es refereixen als articles científics (papers) publicats entre 2014 i 2018. Les mètriques contínues mesuren les contribucions a l'impacte que varien entre un rang i que es normalitzen a la mida de la institució i les d'evidència es basen en l'existència real de programes o activitats justificades, s'avaluen segons diversos criteris i es validen de manera creauada si hi ha incertesa.

 

Rànquing THE Impact: http://ir.uv.es/6dGaXZW

Més informació (Servei d'Anàlisi i Planificació UV): http://ir.uv.es/arGvR66