UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

Butlletí 2 ONUBIB 2022

  • 27 de juny de 2022
Image de la noticia

En el present número hem cregut convenient obrir un capítol nou amb el títol "La Guerra d'UCRAÏNA i les seues conseqüències" per a introduir ací totes aquelles publicacions que tracten del conflicte i de les seues conseqüències humanitàries, socials i estratègiques que comencen a ser globals. Les amenaces se senten en tots els racons d'aquest món cada vegada més globalitzat.

BUTLLETÍ ONUBIB 2 2022 


D'altra banda, modifiquem la secció que tractava exclusivament temes del COVID-19, encara que continua sent un problema global, és ja un problema més entre les qüestions de desenvolupament econòmic i social de les quals afronta l'Organització Mundial i que comença a ser superada. Naturalment, la secció que no sols no tanquem, sinó que continua sent essencial i en la qual, a més, el treball de les Nacions Unides es veu especialment afectat per les conseqüències socials i econòmiques tant de la guerra a Ucraïna com de la pandèmia, és la secció dedicada als ODS. El lector trobarà abundant informació sobre l'acció de les Nacions Unides en aquest marc en la secció 11 d'aquest Butlletí.
Com bé coneix el lector d'aquest Butlletí, l'acció de les Nacions Unides no es limita a aquests camps d'actuació, perquè l'Organització Mundial té competències generals i treballa en l'àmbit de la pau i la seguretat, el desarmament, la justícia i el dret internacional, la protecció del medi ambient, els drets humans i els problemes humanitaris, el desenvolupament econòmic i social en totes les seues dimensions, etc. Per això, podrà trobar en aquest Butlletí puntual informació d'algunes de les activitats dutes a terme per les Nacions Unides durant l'últim trimestre. Aquest Butlletí té vocació de ser un instrument de difusió selectiva d'informació. No podem plasmar en ell tot el que han fets les Nacions Unides en un trimestre, però sí que pot estar segur el lector que hem fet un esforç per a destacar-li alguns de les fites principals d'aqueixa activitat. Naturalment, a la Biblioteca Depositària de Nacions Unides de la Facultat de Dret de la Universitat de València (ONUBIB) estem a la seua disposició per a dur a terme les cerques sobre matèries concretes que puguen interessar-li.
Com sempre, acabem demanant-los que continuen ajudant-nos en la nostra reflexió contínua, fent-nos arribar les seues crítiques, suggeriments o propostes perquè estiguem a l'altura del que la societat i les Nacions Unides reclamen de nosaltres.

Font: ONUBIB