UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

75 ANIVERSARI DE L'ONU EN LA UV

 

Amb motiu del 75 aniversari de les Nacions Unides la Universitat de València en col·laboració amb Centre de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions de les Nacions Unides situat en la localitat valenciana de Quart de Poblet, i amb l'inestimable suport de la seu de la Biblioteca Depositària de Nacions Unides -que tenim el privilegi de tindre en la nostra universitat-, celebrarem el pròxim 22 d'abril l'esdeveniment en línia: "Les Nacions Unides que volem". Aquest esdeveniment conflueix amb el projecte yODSi de la Universitat de València, coordinat pel Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i de UVSostenibilitat, i amb la col·laboració de les diferents Facultats.

 


 

 

El dia triat per a la celebració és el 22 d'abril, Dia Internacional de la Terra, perquè volem recordar que necessitem protegir la biodiversitat i cuidar (ens) en la nostra llar compartida: la Terra. Si ens arriscar-nos a la destrucció de la diversitat de la comunitat de vida, la vida en el nostre Planeta -tal com la coneixem- no serà possible. Es necessiten canvis fonamentals en els nostres valors, institucions i formes de vida: necessitem un canvi cap a una economia més sostenible que funcione tant per a les persones com per al planeta. 

 


L'esdeveniment en línia: "Les Nacions Unides que volem" és el resultat de la col·laboració entre Nacions Unides i la Universitat de València. Té la intenció que les noves generacions experimenten el protagonisme que tenen per a donar forma al futur que volem i situar l'Agenda 2030 com a far per al seu futur acompliment professional i personal. El professorat i l'alumnat de les diferents facultats han estat treballant amb il·lusió en la preparació d'aquest esdeveniment per a despertar la reflexió, la cerca i selecció de fonts documentals, l'elaboració del discurs escrit i les habilitats d'oratòria. La inauguració es realitzarà per la Directora del Centre Global de Serveis de les Nacions Unides, la Rectora de la Universitat de València i el President de la Generalitat Valenciana. Després es desenvoluparan quatre taules de diàleg: ·”Ciència i Tecnologia al servei dels Objectius del Desenvolupament Sostenible i la mitigació del canvi climàtic”, amb la intervenció de Fàtima Della Bellver i Pablo Rosillo Rodes -estudiants de la Universitat de València- i Natalia Bayona, Directora d'Innovació, Educació, i Inversions de la OMT. A continuació, la taula “Intel·ligència artificial en un planeta finit: reptes de l'Agenda 2030”, amb la intervenció d'Amina Abed i Lionel Vasseur Duvivier -estudiants de la Universitat de València- i Joaquín Nieto Sainz, Director de l'Oficina OIT per a Espanya i Expert en l'Agenda 2030, Yolanda Huerta, Consellera Legal i Directora de Formació i assistència de la UPOV. Després de la pausa de descans, tindrem a la taula “L'era digital des de la perspectiva ètica, històrica i socioantropológica. Oportunitats i reptes de l'Educació per a Desenvolupament Sostenible”, amb la intervenció de Carlota Gómez Herrera i Javier Villarroya Villalba -estudiants de la Universitat de València- i Enrique Yeves Valero, Coordinador per a Espanya del 75 Aniversari (i anterior Director de la FAO a Espanya). I després, la taula “Drets Humans i aplicacions de la intel·ligència artificial al servei de l'Agenda 2030”, amb la intervenció d'Ana Suarez Rus i Guzmán Blanco Saez -estudiants de la Universitat de València- i Joaquín Nieto Sainz, Director de l'Oficina de la OIT per a Espanya i Expert en l'Agenda 2030.

L'acte es clausurarà amb la intervenció de les pròximes generacions: la xiqueta Patricia Martínez Server i el xiquet Pablo Manzanera Martínez.

Programa

ENLLAÇ d'accés al'esdeveniment del 22 d'abril  (gratis i sense inscripció prèvia):

https://eu.bbcollab.com/guest/3b91bd8960134f998ffe18d990ad7ddb

 

 

Ciència i Tecnologia al servei dels Objectius del Desenvolupament Sostenible i la mitigació del canvi climàtic.

Modera: Pilar Farinos Carot. Oficina de Relaciones Externas del Centro de Naciones Unidas de Tecnología de la Información y las Comunicaciones en Valencia

-    Fàtima Della Bellver, estudiant de la Universitat de València.
-    Pablo Rosillo Rodes, estudiant de la Universitat de València. 
-    Natalia Bayona, Directora d'Innovació, Educació, i Inversions de la OMT. 

Participants: Facultat de Ciències Biològiques, Facultat de Física, Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, Facultat de Dret,, Facultat de Geografia i Història.
Alumnat: Elena Millán Miralles; Carlos Eced Royo; Camila Lara Grima de Maria; Cristina Marco Sánchez; Javier Ruiz de la Cuesta García; Sara Prieto Prades; Helena Viciano Martorell; Fátima Della Bellver; Paula Bañuls Saiz; Clara Carrión Martínez; Sara Gavilà Lloret; Pablo Rosillo Rodes; Pablo Ochera Gayet; Nikita Tyumentsev; Marina Simó Martí; Bertran Molla Bononad; Joao Pedro Torres Da Silva; Sonia Gil Sempere; Rosa Vila Andrés; Luis Muñoz López; Luis Thuillier Larena; David Arnau Blasco; Irene Martin Egeda; Javier Berenguer Sala; Francesc Cuello Llobell.
Professorat: Ernesto López Baeza; Pascuala García Martínez; Isabel Signes Soler; Esther Durá Martínez; Jesús Soret Medel; Juan Domingo Esteve; Elisa Simó Soler; Elena de Luis García; J. Javier Serrano Lara; José Landete Casas.

Intel·ligència artificial en un planeta finit: reptes de l'Agenda 2030.
-    Amina Abed, estudiant de la Universitat de València.
-    Lionel Vasseur Duvivier, estudiant de la Universitat de València. 
-    Joaquín Nieto Sainz, Director de l'Oficina OIT per a Espanya i Expert en l'Agenda 2030
-   Yolanda Huerta, Consellera Legal i Directora de Formació i assistència de la UPOV

Participen: Facultat de Dret, Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, Facultat de Química, Facultat de Filologia, traducció i Comunicació, Facultat de Ciències Matemàtiques. Alumnat: Lionel Vasseur; Pablo Sabater García; Albert Esteller Miró; Yeray López Arauco; Álvaro López López; Julia Visser Conesa; Pablo Ferrer González; Celia Sifre Armengol; Sergio de María García; Inma Gomar Fernández; Amina Abed; Alejandro Pelegero Navarro; Alonso Císcar Taulet; Rafaella Del Riu Goicochea; Miguel Ángel Piá Ludeña.
Professorat: Sergio López Ureña; Jose Antonio Sáez Cases; Fabiola Meco Tébar; Francisco Martinez Gil; Paula del Val Talens; Amparo Ricós Vidal; Mª Luz Cardona Prosper; José Landete Casas.


L'era digital des de la perspectiva ètica, històrica i socioantropológica. Oportunitats i reptes de l'Educació per a Desenvolupament Sostenible

-    Carlota Gómez Herrera, estudiant de la Universitat de València.
-    Javier Villarroya Villalba, estudiant de la Universitat de València.
-    Enrique Yeves Valero, Coordinador per a Espanya del 75 Aniversari  (i anterior Director de la FAO a Espanya)

Participants: Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, Facultat de Magisteri, Facultat de Ciències Socials, Facultat d'Economia, Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, Facultat de Ciències Matemàtiques, Facultat de Dret, Facultat de Geografia i Història.
Alumnat: Miguel Palacios Marín; Elisa Asensio; Javier Villarroya Villalba; Luis Galiano Maroto; Luis Zamora Heredia; Agustín Peluso; Borja Esparza; Javier Cardoso; Javier Martínez; Ana García Casabán; Celia Lloves Sierra; Yaser Ennasraoui Belouardi; Estela Martí Muñoz; Pepe Miralles Miralles; Raquel Martín Pérez; Carmen Campos Martínez; Carlota Gómez Herrera; Ángela Martínez Calcerrada; Emilio Silvestre Talaverano; Joan Falcó Alcázar; Laura Tronchoni Aguado; Òscar Canet Nadal; Pablo Bordera Casanova; Alba Martinez; Karen Daniela del Rei Apollonio.
Professorat: Albert Moncusí; Mercedes Barrachina; Jose A. Álvarez Jareño; Francisco G. Morillas Jurado; Anabel Forte; Isabel Royo; Cristina Crespo; Pau Sendra Pons; Lola Montagud; Rafael Moll; Victor Moreno; Marina García-Granero Gascó; M. Pilar Martínez; Marisa Vázquez de Ágredos Pascual; Sonia Machause López; Esther Alba Pagán; Carmen Montalba; Jose Berbel; Daniel Gabaldón Estevan; José Landete Casas.

 Drets Humans i aplicacions de la intel·ligència artificial al servei de l'Agenda 2030
-    Ana Suarez Rus, estudiant de la Universitat de València.
-    Guzmán Blanco Saez, estudiant de la Universitat de València.
-    Juan Carlos García Cebolla, Coordinador Superior del Programa de Seguretat Alimentària i Nutrició

Participen: Facultat de Farmàcia, Facultat de Psicologia i Logopèdia; Facultat de Dret, Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, Facultat de Fisioteràpia, Facultat de Medicina i Odontologia; Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació.
Alumnat: Sami Benjelloun Flyes; Alejandro Sánchez Rubio; Armen Shahryari Mayorga; Jordi Monferrer; Adrián Leco; Aldemaro Gonzalez; Guzmán Blanco Saez; Ana Asins Aleixandre; Ana Suarez Rus; Alejandro Font Vera; Lydia Peris Serra.
Professorat: Stephanie Garcia; Gemma Espi López; Teresa Garrigues Pelufo; Cristina Blasco Lafarga; Inmaculada Fuentes Durá; Natalia Cezón Serrano; Raquel Borgues Blazquez; José Leon Alapont; Gloria Segarra Irles; Silvia Rueda Pascual; Toya Vázquez Verdera; José Landete Casas.