UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

En clau ODS

 

El món com a partitura.


Les societats es mouen al so de la música que anem component amb les nostres paraules i les nostres accions. Totes les persones, amb els seus actes i decisions participen en aquesta composició i el resultat final afecta tant a les societats, com al planeta i al clima. És el moment de decidir quina música ha de marcar el   desenvolupament mundial. Se'ns presenta el repte de decidir quina serà la clau musical que permetrà la presència en el nostre pentagrama de totes les notes que han de formar el món que volem, melodies en harmonia amb el nostre entorn social i ambiental. És el moment d'escriure la partitura de la nostra vida en clau ODS. Aquesta clau ha de determinar el nostre desenvolupament social, un desenvolupament on hem de cuidar, més que mai, a les persones, el planeta i el clima. Parlem i actuem en clau ODS. 

Aquesta iniciativa pretén recollir algunes de les notes que porten a la composició de la polifonia social en clau ODS. Són moltes les persones que ja estan usant la clau ODS en les seues paraules i accions. 
T'atreveixes a compondre la teua vida en clau ODS?

Algunes notes en clau ODS 

 

Secretària d'Estat de Turisme d'Espanya, 2020 (Font Pacte Mundial. Xarxa Espanyola https://www.pactomundial.org/2020/05/jornada-virtual-repensando-el-turismo-del-futuro-claves-para-la-transformacion/):

“Tot sembla espentar al sistema econòmic i especialment al sector turístic al desenvolupament de l'Agenda 2030 com a eix central del creixement turístic mundial. Aquesta situació no ens ha de fer perdre el rumb cap a un món més sostenible. Hem de fer d'aquesta crisi una oportunitat per a enfortir i redoblar la nostra aposta per la sostenibilitat i consolidar el turisme com a vector de desenvolupament i cohesió social, com a garant del medi ambient i com a motor per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. De fet, el nostre pla de reactivació del turisme intenta articular aquesta recuperació dins del paradigma de la sostenibilitat.”

 

Al·legat del Tribunal Suprem (Font: Cadena SER https://cadenaser.com/ser/2020/05/19/tribunales/1589894340_227062.html, 2020),

"La dona té dret a vestir com estime per convenient, o a iniciar una relació amb un home, sense que per això haja de veure's sotmesa a una coactiva relació sexual"; "la llibertat de la dona per a vestir no legitima a cap persona a dur a terme una relació sexual no consentida" ; "la decisió de la dona sobre la seua llibertat sexual no permet la coacció, la violència o la intimidació, ja que la llibertat de decidir amb qui desitja mantindre una relació sexual és patrimoni de la dona, i no pot ser interpretat subjectivament per ningú i atribuir-se una decisió de mantindre relacions sexuals amb ella llevat que existisca un exprés consentiment de la víctima per a tal fi".
 

Amina Mohammed,  secretària general adjunta de les Nacions Unides, Font: Notícies ONU, 19 maig 2020   https://news.un.org/es/story/2020/05/1474602?

“Es calcula que les emissions mundials disminuiran al voltant del 6% durant la pandèmia de COVID-19. No obstant això, sabem que la recessió econòmica i industrial com a resultat de la pandèmia de coronavirus no substitueixen a una acció climàtica duradora. Si ara s'emprenen les inversions adequades per a accelerar la descarbonització de les economies mundials, les economies poden arribar a créixer i crear-se llocs de treball si els combinem amb una acció climàtica de gran abast.”