UVSustainability,UVSustainabilityUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

UVGandia presenta el nou títol de postgrau ‘Diploma d’Especialització en Canvi Climàtic i Sostenibilitat Ambiental’

  • June 11st, 2021
Presentació Diploma

El Centre Internacional de Gandia (UVGandia) serà seu del nou Diploma d’Especialització en Canvi Climàtic i Sostenibilitat Ambiental que s’impartirà en el curs 2021/2022. Aquest postgrau tindrà un format híbrid i estarà dirigit pels professors del Departament de Geografia de la Universitat de València Luis del Romero i Carme Melo. Les inscripcions ja estan obertes.

La presentació d’aquest nou títol de postgrau que s’impartirà a Gandia el proper curs acadèmic ha tingut lloc aquest divendres al Jardí Botànic de la Universitat de València en un acte que ha comptat amb la participació de la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós; la directora del Centre d’Educació Ambiental de la GVA, Anna Pons; la delegada de la Rectora per a la Sostenibilitat, Pilar Rueda; els directors del postgrau i professors del Departament de Geografia, Luis del Romero i Carme Melo; així com Jaime Güemes i Olga Mayoral, director i subdirectora del Jardí Botànic, els quals també impartiran classe en aquest nou títol. Carme Melo és, a més, directora del Centre Internacional de Gandia-UV.

En la seua intervenció, els coordinadors del postgrau han destacat dos punts innovadors d’aquest nou títol: “D’una banda, existirà un contacte permanent amb la realitat ambiental i també inclourà una eixida de camp als Pirineus a final de curs per a estudiar la biodiversitat; i, d’una altra, el postgrau no tindrà un treball final individual com és habitual, sinó que es realitzarà un projecte de recerca ambiental per grups amb institucions públiques o privades”.

Aquest diploma d’especialització naix amb l’objectiu de formar professionals, experts i expertes en coneixements bàsics sobre sostenibilitat ambiental i canvi climàtic, atenent tant als territoris urbans com als espais rurals i prestant especial atenció a l’entorn mediterrani. El canvi climàtic és un dels reptes més importants als quals s’enfronta el present i el futur de la humanitat i que en els últims mesos ha estat relegat a un segon plànol a causa la crisi de la covid-19 tot i que se sap de múltiples connexions entre pandèmia i canvi climàtic. Així doncs, aquest nou postgrau posa sobre la taula la necessitat de canvis en els modes de producció i consum cap a alternatives sostenibles que posen en tensió el capitalisme com a sistema sociocultural i econòmic hegemònic.

A més, aquest postgrau pretén formar l’estudiantat per tal que puga desenvolupar els perfils professionals més demandats per al disseny d’estratègies contra el canvi climàtic. El pla docent previst és completament multidisciplinari i, en aquest sentit, està destinat a graduats i graduades en ciències ambientals, turisme, geografia, enginyeria rural i forestal, biologia, sociologia, ciències polítiques, economia, administració i direcció d’empreses, arquitectura i altres ciències afins. El diploma també està orientat a professionals que desenvolupen la seua tasca en diferents àmbits relacionats amb la sostenibilitat, tant en l’administració pública com en l’empresa privada i les associacions de la societat civil, que vulguen adquirir coneixements i habilitats específiques o actualitzar les seues competències en matèria de canvi climàtic i sostenibilitat o d’altres que desitgen iniciar-se en aquest camp d’especialització.

Aquest nou títol tindrà una duració de 30 ECTS, s’impartirà d’octubre de 2021 a juliol de 2022, i tindrà un format híbrid: la metodologia d’aprenentatge combinarà activitats presencials i virtuals. La docència presencial serà impartida a la seu de la Universitat de València a Gandia, mentre la docència en línia es realitzarà a través de l’Aula Virtual, on es compartiran materials documentals i audiovisuals amb l’alumnat, i de Blackborad Collaborate, especialment a través de videoconferències, fòrums i xats.

Aquest és el primer títol, oferit per la Universitat de València, dedicat íntegrament a l’estudi, diagnòstic i disseny d’estratègies relacionades amb la lluita contra el canvi climàtic. Així doncs, el diploma proposat resulta indispensable per ampliar la formació ofertada per la institució acadèmica en resposta a les demandes i evolució de la societat; i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Gandia i Potries, i la Mancomunitat de Municipis de la Safor, a més de treballar conjuntament amb entitats i associacions del camp de la sostenibilitat i el medi ambient.

La inscripció al postgrau d’Especialització en Canvi Climàtic i Sostenibilitat Ambiental ja està oberta i es pot formalitzar a través de la web d’UVGandia. Per a qualsevol dubte o sol·licitud d’informació cal adreçar-se a aquest e-mail: diploma.diccsa@gmail.com