UVcooperacióUniversitat de València Logo del portal

Beques Dones Afganeses

  • 10 de març de 2022
Image de la noticia

La Universitat de València s'ha sumat al pla d'actuació conjunt de la CRUE, els Ministeris d'Universitats i d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions per a proporcionar una resposta coordinada a les persones de nacionalitat afganesa que necessiten assistència i ajuda dins de l'àmbit universitari. La diàspora del poble afganés és una crisi humanitària de primer nivell que requereix posar en marxa iniciatives d'ajuda a les dones del poble afganés.

En aquest context, és conegut que les xiquetes, adolescents i dones afganeses es troben entre les persones que patiran amb major duresa les conseqüències de la implantació de l'Emirat Islàmic de l'Afganistan i de la xaria com a llei fonamental, en la seua interpretació més rigorosa. Un símbol, per excel·lència, de la regressió que patiran és la pèrdua d'oportunitats de formació en tots els nivells educatius. L'accés a l'educació de les xiquetes i de les dones és un dels majors assoliments de la societat afganesa en els últims vint anys. Constitueix, sens dubte, la més poderosa palanca per a la igualtat. Per aquesta mateixa raó, serà un dels primers drets dels quals es veuran despullades.

La solidaritat amb els refugiats és una prioritat ja consolidada en la nostra institució. Amb la finalitat d'evitar que es perda irremissiblement tota una generació de dones universitàries a l'Afganistan, la Universitat de València, per iniciativa del seu Institut de Drets Humans i de la seua Facultat de Dret posa en marxa una convocatòria pròpia d'incorporació d'alumnes i egressades universitàries afganeses a la Universitat de València.

El Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València ha convocat les Beques Dones Afganeses 2022, que proporcionaran a les beneficiàries tots els mitjans per a realitzar una estada formativa en la nostra institució.

Llista d'enllaços: