UVdisabilityUniversitat de ValènciaGeneral Foundation Logo del portal

La Universitat de València rep el Premi Solidari ONCE per la seua atenció a l’alumnat amb discapacitat

  • October 29th, 2015
El president de Les Corts, Enric Morera (esquerra), lliura el guardó al rector Esteban Morcillo. Foto: Gonzalo Deval, per a ONCE.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, va rebre, el passat setembre, el Premi Solidari ONCE Comunitat Valenciana, de mans del president de Les Corts Valencianes, Enric Morera. El guardó ha estat atorgat a la institució acadèmica pels seus més de 20 anys d’atenció a l’alumnat amb discapacitat, actualment, més d’un miler a tots els campus.

Per al rector, “aquest reconeixement suposa un nou estímul per a continuar treballant i millorant en l’àmbit de l’atenció a les persones amb diversitat funcional”.

La Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat de la Fundació General de la Universitat de València va ser premiada així en l’apartat d’Administració Pública. Aquesta unitat és un servei de la Universitat de València constituït per un equip multidisciplinari l’activitat del qual consisteix a proporcionar atenció, assessorament i suport en matèria de discapacitat a tota la comunitat universitària.

En la cinquena edició dels Premis Solidaris ONCE Comunitat Valenciana van ser guardonats també la Fundación Trinidad Alfonso, en l’apartat d’Institució, per la seua aportació al desenvolupament de l’esport Paralímpic; el periodista Paco Cerdà, en la categoria de Programa, Article o Projecte de comunicació, per transmetre a la societat la necessitat de no oblidar els drets que han de ser respectats dels col·lectius en risc d’exclusió; Fide Mirón, en la secció destinada a una Persona Física, per la seua incansable lluita per a superar totes les dificultats que s’ha trobat; i els supermercats CONSUM, en l’apartat d’Empresa, per haver consolidat la seua política de Responsabilitat Social a través d’iniciatives sostenibles.

Van fer lliurament dels guardons el president de Les Corts Valencianes, Enric Morera, que va atorgar el premi al rector Esteban Morcillo; la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva; el vicepresident executiu de Fundación ONCE i president del Grupo ILUNION, Alberto Durán; el president del Consell Territorial ONCE Comunitat Valenciana, Enrique Llin; i el president del CERMI Comunitat Valenciana, Joan Planells.

A l’acte també van assistir el delegat territorial de l’ONCE a la Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel, i l’alcalde de València, Joan Ribó, a més de destacats membres de la societat civil valenciana, representants polítics, del teixit associatiu de la discapacitat CERMI CV, i del Tercer Sector, entre uns altres.

En representació de la Universitat de València, van acompanyar al rector la vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Maria Vicenta Mestre; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; i la directora de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, Celeste Asensi, entre uns altres.

L’alcalde de València, Joan Ribó, va dir que una societat que no defensa a les persones no és una societat solidària i, per açò, és molt necessari reconèixer als premiats per la seua labor, i a l’ONCE i la seua Fundació”.

Alberto Durán, vicepresident executiu de Fundación ONCE i president del Grupo ILUNION, va donar les gràcies als premiats “pel seu esforç quotidià que demostra que les persones amb discapacitat, unides, poden fer una societat inclusiva amb oportunitats per a tots, perquè tots es desenvolupen com a persones”.

Per la seua banda, Enric Morera, president de Les Corts Valencianes, va donar les gràcies a tots “per demostrar i reconèixer els valors d’una societat que demostra cada dia la seua responsabilitat amb els altres”.

Aquests premis són atorgats a aquelles persones, empreses, ONG, entitats o institucions i programes o treballs de comunicació, que en opinió del jurat, tinguen com a prioritaris en la seua labor quotidiana valors relacionats amb la solidaritat, integració de les persones amb discapacitat i la supressió de barreres físiques i mentals, així com a aquelles que hagen treballat defensant i lluitant per la superació individual o col·lectiva de tals barreres, i per l’eliminació de la desigualtat o la minimització de les seues conseqüències en un esforç solidari.

El jurat ha estat format per Pilar de la Oliva, presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana; Francisco Javier Gimeno, president de la Cruz Roja Española a la Comunitat Valenciana; Emili Villaescusa, president de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana; Jaime Abella, director general de Gestió de Prensa Ibérica; Joan Planells, president del CERMI Comunitat Valenciana; Gemma León, consellera general de l’ONCE; José Manuel Pichel, delegat territorial de l’ONCE a la Comunitat Valenciana; i Enrique Llin, president del Consell Territorial ONCE Comunitat Valenciana.

Data d'actualització: 29 d'Octubre de 2015