UVdiscapacitatUniversitat de ValènciaFundació General Logo del portal

La UV acull la III Jornada d'Emprenedoria Inclusiva del Campus de l'Emprenedoria Innovadora 5UCV

  • Gabinet de la Rectora
  • 26 d’octubre de 2020
 

Aquest fòrum online de trobada entre administracions públiques, universitats, empreses, entitats del moviment associatiu i persones amb discapacitat ha analitzat el tema de l’ocupació i l’emprenedoria en el col·lectiu de persones amb diversitat funcional.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, ha acollit la III Jornada d'Emprenedoria Inclusiva que s’inclou dins del Campus de l'Emprenedoria Innovadora per fomentar l’ocupació i l’emprenedoria entre les persones amb discapacitat i on han participat vora 160 persones de tota la geografia espanyola.

El Campus de l'Emprenedoria Innovadora és un programa conjunt entre les cinc universitats públiques valencianes amb la denominació “Campus de l'Emprenedoria Innovadora”, sota la coordinació de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per tal d’unir sinergies en el món de l’emprenedoria i la innovació.

Enguany ha tingut lloc la III Jornada que ha estat organitzada per UVemprén, per UVocupació i per UVdiscapacitat. En ella, sota el format de Diàlegs i Experiències Pràctiques d'Emprenedoria i Ocupació Inclusiva d'emprenedors, empreses i entitat, s’han debatut accions positives i qüestions relacionades amb l'ocupació i l'emprenedoria del col·lectiu de persones amb diversitat funcional.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de la rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre, de la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, i de la directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García.

La rectora M.ª Vicenta Mestre ha remarcat que ‘amb trobades com aquesta, abordades a més amb perspectiva multidisciplinària des de l'economia i l'empreniment, la comunicació, l'enginyeria, la traducció i la interpretació o la salut, continuem consolidant aqueixa trajectòria de suport a la inclusió dins i fora de la UV’. Mestre també ha destacat que ‘la Universitat, com a centre de creació de coneixement, ha de ser exemple d'adaptació, d'avantguarda i progrés’.

Per la seua part, la vicerectora Adela Valero ha destacat el valor d’aquesta jornada ‘on hem pogut tindre un panell estudiants i alumni de la 5UCV que ens permet traslladar algunes experiències pràctiques positives en matèria d'ocupació i emprenedoria universitària. És una satisfacció poder destacar en aquest fòrum que, cada dia, són més nombrosos els exemples positius en aquest àmbit d'actuació’.

Finalment, la directora general Teresa García ha afirmat que ‘l’emprenedoria inclusiva és un espai on la innovació social és l’única via de desenvolupament i on les empreses de l’economia social ofereixen oportunitats i eines per poder desenvolupar-la’.

Posteriorment a l’acte d’inauguració, s’ha donat pas a la conferència titulada “Programes d’Emprenedoria de l’ONCE”, impartida per la directora de Formació, Ocupació, Operacions i Transformació en Fundación ONCE i Directora General en Inserta Empleo, Sabina Lobato. Després han tingut lloc els diàlegs d’emprenedoria i ocupació inclusiva 5UCV, amb representants de les universitats públiques valencianes.