UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Invitació a la presentació
Presentació del llibre 'Blasco Ibáñez en Norteamérica'

Dijous 27 de febrer, a les 19 hores, es presenta a la llibreria Fan Set el llibre 'Blasco Ibañez en Norteamérica' d’Emilio Sales Dasí.

A l’acte hi intervindran Manolo Gil, director de Vincle Editorial; Gustau Muñoz, escriptor i crític; Carme Manuel, Co-directora de la BJC i Emilio Sales, autor del llibre.

En 1919 Vicente Blasco Ibáñez va viatjar als Estats Units, llorejat per un èxit espectacular. Va ser un inesperat colp de fortuna el que va convertir 'The Four Horsemen of the Apocalypse' en tot un fenomen editorial que anava a permetre a Blasco sumar un interessant nou capítol a la seua novel·lesca biografia? Siga com siga la resposta, el triomf de l’escriptor a Amèrica del Nord va repercutir decisivament en la seua trajectòria artística i personal, i al mateix temps va contribuir a despertar l’interès cap a la literatura espanyola a l’altre costat de l’Atlàntic. Des de l’estudi de la premsa de l’època, aquest volum es proposa un retrobament amb el Blasco convertit en figura mediàtica, i fins i tot reclam publicitari, en la república estatunidenca, allí on les traduccions i adaptacions cinematogràfiques dels seus llibres o les seues col·laboracions periodístiques van ser cotitzadíssimes. La reconstrucció d’un itinerari que també va tindre escales a Mèxic i Cuba s’acompanya de diversos textos que van afermar la imatge cosmopolita del novel·lista, i que, per haver sigut redactats en anglès, van ser i continuen sent desconeguts per a molts dels lectors en castellà.

 

Data 27 de febrer de 2020 de 19:00 a 20:30. Dijous.

 
 
Lloc de realització

Llibreria Fan Set, Carrer de Sant Ferran, 12, València

 
Organitza

Publicacions Universitat de València.

 

Contacta marqueting@uv.es

 
Més informació