La Rectora de la Universitat de València i la Gerent de les Naus inauguren el Mercat Agroecològic de la Universitat de València el 8 d'octubre en la nova Facultat d’Infermeria i Podologia.
En la inauguració es presentarà la guia Iniciatives de consum alimentari sostenible en la UV, un treball gestat en el si del grup de treball de Comerç just i de proximitat de la Universitat de València i liderat pel Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat en col·laboració amb la Càtedra de l'Horta de València.
Sergio Belda, Doctor en Desenvolupament Local i Cooperació Internacional i coautor de la guia, realitzarà la presentació d'aquest treball en el qual es descriuen les iniciatives per a transformar els hàbits de consum alimentari en la Universitat cap a models més sostenibles i saludables, tenint en compte els productes de proximitat i de temporada i les formes de cultiu més respectuosos amb el medi ambient.
Després de l'acte es passarà a visitar el Mercat Agroecològic que estarà situat a l'aire lliure entre els Aularis I i III del Campus de Blasco Ibáñez, accedint per Menéndez i Pelayo. En aquesta primera edició, el Mercat està format per dues parades de fruites i verdures de productors locals, una parada d'oli i una parada de fleca artesana i familiar, així com un lloc amb productes de comerç just d'una entitat de la Coordinadora Valenciana de ONGD. El Mercat es fruit de la col·laboració del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, UV Sostenibilitat, La Càtedra de l’Horta, Las Naves, La Càtedra d’Economia del Bé Comú i la Facultat d’Infermeria i Podologia.
El Mercat es desenvoluparà en aquesta primera experiència pilot els divendres, 8, 15, 22 i 29 d'octubre gràcies a la col·laboració i suport del Degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia i Degà de Campus, Antoni Merelles.
En funció de l'acolliment i la participació, es proposaran noves dates i s'estudiarà la seua expansió a altres campus.
El Mercat suposa un pas més en el compromís de UVSostenibilitat per a acostar a la comunitat universitària la conveniència d'adoptar hàbits de consum més saludables i sostenibles, en els quals es té en compte l'origen, la manera de producció i la petjada de carboni dels productes que consumim.
La informació sobre el mercat s'actualitzarà en http://www.uv.es/uvsostenibilitat i la inscripció per a assistir a la inauguració i la presentació de la guia està oberta en https://ir.uv.es/dKXu16h
Es convida a tota la comunitat universitària a assistir a la inauguració del Mercat Agroecològic, visitar els seus llocs i reflexionar sobre els hàbits d'alimentació i el seu impacte en la salut i en el planeta.
Data 8 d’octubre de 2021 de 10:00 a 10:45. Divendres.
Faultat d'Infermeria i Podologia
Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat
UV Sostenibilitat
Càtedra de l'Horta de València
Las Naves
Càtedra de l'Economia del Bé Comú
Facultat d'Infermeria i Podologia.
Contacta sostenibilitat@uv.es
http://www.uv.es/uvsostenible/invitaciomercat.pdf
https://www.uv.es/uv-sostenibilidad/es/novetats-1286057472645/Novetat.html?id=1286217119515