UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Font del Castell-Palau del Comtes de Cervellón
III Edició de la Universitat d'Estiu de la Canal de Navarrés. Inscripció oberta

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Societat, i en estreta col·laboració amb la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, la Diputació de València i Caixa Popular, organitzen la III Edició de la Universitat Estacional de la Canal de Navarrés. Enguany, baix el títol: «Perquè dorm a soles l'aigua...». Entre somnis poètics i plaers culinaris al palau d'Anna, reeditem aquesta meravellosa jornada, en aquesta ocasió, a l'estació estival.

Front al tòpic d'una Edat Mitjana fosca i fúnebre, els documents antics ens parlen d'una sensibilitat exquisida, en terres musulmanes o cristianes, com s'aprecia en els luxes culinaris de la cort, o en els poemes i romanços que cantarien en urbs i llogarets, entre palaus i fonts, milers de veus anònimes, en la seua majoria femenines.

«A los baños de amor sola me iré,

y en ellos me bañaré.

Enviárame mi madre

por agua a la fuente fría:

vengo del amor herida»

La jornada tindrà lloc el dia 7 de juliol en un lloc tan apropiat com el Castell-Palau dels Comtes de Cervellón d'Anna, a la Canal de Navarrés. Després de l'acte de inauguració, per part de les autoritats polítiques i acadèmiques (10:30 h.), serà el catedràtic d'Història Medieval (UV), Juan Vicente García Marsilla, qui donarà inici a la jornada amb una ponència que porta per títol: "Receptes complexes per a paladars exquisits. L'alta cuina en l'Edat mitjana" (11:00 h.).

A continuació (12:00 h.), ens desplaçarem a la impressionant sala àrab, que les seues guiseries i cassetonats ens recorden a altres conjunts andalusins de major reconeixement com l'Alhambra. Allí, el catedràtic de Filologia Espanyola (UV), Rafael Beltrán Llavador, ens oferirà la seua ponència: "Arroyo claro, fuente serena...». Veus poètiques de dones medievals: entre Font i Palau" (en col·laboració amb Irene Castelló i Marc Caballer, Màster en Estudis Hispànics Avançats: Aplicacions i Investigació, UV).

La jornada finalitzarà amb un recital de poesia (12:30 h.) a càrrec de la professora M.ª Amparo Rico Beltrán, del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura Espanyola (UV): "Un passeig per la història a través del Romancer".

Aquesta III edició, que no ha deixat cap detall a l'atzar, estarà ambientada en tot moment per l'Associació Cultural "Sagvuntvm Civitas", un grup de recreació històrica que ens ajudarà a viatjar per l'Edat Mitjana.

La inscripció és gratuïta però, ateses les limitacions d'aforament, es recomana reservar plaça a través del següent enllaç: https://go.uv.es/NEat9P0

 

Període de l'esdevenimentDe 14 de juny de 2022 a 6 de juliol de 2022. Tots els dies de 00:00 a 21:00.

 
 
Lloc de realització

Castell-Palau del Comtes de Cervellón. Plaça de l'Albereda (Anna)

 
Organitza

Universitat de València

Diputació de València

Caixa Popular

Mancomunitat de la Canal de Navarrés

Ajuntament d'Anna.

https://www.uv.es/uvweb/cultura/es/uvcultura-1285865909702.html

 

Contacta antonio.briz@uv.es

 
Més informació