UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Biosensors fotònics: fonaments físics, disseny, fabricació, enginyeria i aplicacions

Ponent: Laura M. Lechuga (Nanobiosensors and Bioanalytical Applications Group. Catalan Institute of Nanoscience and Nanotechnology (ICN2), CSIC, BIST and CIBER-BBN)

Resum:

Aquesta presentació proporcionarà una visió general sobre els biosensors fotònics, incloent la seua definició, principis físics de funcionament, disseny teòric, fabricació, caracterització i implementació en dispositius portàtils d'anàlisis. S'explicaran els diferents tipus de biosensors òptics, incloent biosensors plasmònics i els basats en fotònica de silici, així com les dues arquitectures principals de funcionament (ressonants i interferomètriques).

A més, es descriuran els aspectes multidisciplinaris necessaris per al complet desenvolupament dels biosensors fotònics, com són la microfluídica, la biofuncionalització de la superfície sensora i l'enginyeria d'integració en plataformes compactes i portàtils d'anàlisis tipus “Point-of-care”. Finalment es mostraran exemples concrets d'aplicació d'aquestes tecnologies per al diagnòstic clínic d'infeccions (com COVID-19) i càncer, demostrant els seus avantatges competitius.

 

Data 18 de febrer de 2021 de 12:30 a 14:00. Dijous.

 
 
Lloc de realització

En línia

 
Organitza
 

Contacta maria.a.tortola@uv.es