UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Economies i Finances Transformadores: Sostenibilitat i Bé Comú

Els dies 23 i 24 d'abril, la Càtedra EBC organitza el Curs sobre Economies i Finances Transformadores: Sostenibilitat i Bé Comú, en la seu de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT de la Universitat de València.


Des del sorgiment de la crisi financera i econòmica de 2008, han aparegut diferents enfocaments econòmics que tenen com a finalitat oferir un model alternatiu al model econòmic actual i transformador de l'economia, basat en els valors de l'ètica i l'humanisme.


Models anteriors sorgits en el segle XIX amb la Revolució Industrial, com el Cooperativisme i l'Economia Social, i renovats amb posterioritat (Economia Social i Solidària, Tercer Sector), posaven l'èmfasi en la supremacia de les persones sobre el capital i en la cooperació com a valor que ha de regir el funcionament i les relacions entre les persones i les empreses.


Les finances també han patit una important transformació, prenent com a antecedent les cooperatives de crèdit i caixes rurals. El sorgiment en els anys setanta del segle XX de la banca ètica, i posteriorment de les finances solidàries i col·laboratives, ha provocat una revolució financera.


Tots aquests models proposen una economia basada en la sostenibilitat, entesa aquesta com la intersecció entre les dimensions econòmica, social i ambiental. Els seus orígens provenen del Desenvolupament Sostenible definit per primera vegada en l'Informe Brundtland de Nacions Unides de 1987, i ofereixen un salt quantitatiu i qualitatiu de la Responsabilitat Social Empresarial. En l'actualitat, la Responsabilitat Social i la Sostenibilitat s'han convertit en referents clau de les organitzacions, que persegueixen com a objectiu la creació de valor no sols econòmic i financer, sinó també social i ambiental.


L'objectiu general del curs és oferir una panoràmica sobre els principals models d'economies i de finances transformadores que existeixen en l'actualitat. En particular, s'analitzen els següents models basats en la sostenibilitat: Economia del Bé Comú, Sostenibilitat Corporativa, Economia Civil, Economia Social i Solidària i Finances sostenibles.


La inscripció romandra oberta fins al 9 d'abril de 2020. Més informació en aquest enllaç.

 

 

Període de l'esdevenimentDe 23 d’abril de 2020 a 24 d’abril de 2020. Dijous i divendres de 16:00 a 19:30.

 
 
Lloc de realització

ADEIT

 
Organitza
 

Contacta catedraebc@uv.es

 
Més informació