UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

VI Universitat Primavera Alzira (UPA)
INSCRIPCIÓ: VI Edició de la Universitat de Primavera d'Alzira (23 d'abril)

La Universitat de València estarà present en el territori valencià, també en aquest any de 2021, gràcies al programa “Universitats Estacionals”, que ha romàs fidel en tot moment a la societat valenciana portant la producció científica de la U.V. fins a un total de 20 seus repartides per tota la província de València. En aquest programa, impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, s'han organitzat les temàtiques de les diferents jornades atenent les demandes de les diferents poblacions amb l'objectiu de fer-les el més atractives i interessants possible. Parlem d'unes “Estacionals” que, en alguns casos com ara Ontinyent, ja arriben a la seua onzena edició.

LLOC: Museu Municipal d’Alzira (MUMA)

TÍTOL: LA BIODIVERSITAT VALENCIANA DAVANT EL REPTE DEL CANVI GLOBAL

Aquesta edició està dedicada a abordar la problemàtica del canvi global i el seu impacte sobre la biodiversitat a la Comunitat Valenciana. L'enorme atenció mediàtica dedicada al canvi climàtic oculta a l'opinió pública altres factors com la fragmentació i destrucció d'hàbitats, la contaminació de l'aire, els sòls i les aigües, la sobreexplotació d'espècies, o la introducció d'espècies exòtiques, que suposen una amenaça potser més immediata per a les espècies i els ecosistemes. Per a explicar tots aquests factors d'amenaça de manera general, i posar de manifest el seu impacte en la flora, fauna i ecosistemes del nostre territori, hi comptarem amb la participació d'experts de la Universitat de València i personal tècnic de la Generalitat Valenciana. El programa inclou 6 conferències, en les quals es tractaran moltes de les amenaces per als espais protegits valencians en general, i per a alguns exemples representatius d'organismes: mamífers marins, rapaços, papallones, líquens, i flora rara, endèmica i amenaçada. Les conferències estan dirigides a docents, professionals, estudiants i ciutadania en general, per la qual cosa tindran un enfocament divulgatiu, a l'una que rigorós.

Les excepcionals mesures sanitàries que s'han adoptat per a la realització d'aquesta jornada fan necessària una inscripció prèvia (enllaç a la inscripció), que és totalment gratuïta a causa del caràcter públic de la Universitat de València. Una vegada inscrit/a, es podrà assistir a la jornada de manera presencial (fins completar l'aforament del MUMA limitat per les normes COVID); però també es podrà seguir de manera telemàtica, a través d'aquest enllaç que s'habilitarà minuts abans de l'inici de la jornada (enllaç a l'streaming). A més, totes les persones inscrites obtindran un certificat d'assistència

 

Data De 30 de març de 2021 a 22 d’abril de 2021. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Museu Municipal d'Alzira (MUMA). Carrer de Sant Roc, 16 (Alzira)

 
Organitza

Universitat de València

Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat

Ajuntament d'Alzira

Diputació de València

Caixa Popular.

http://projeccio.uv.es/

 

Contacta unitatsuport@uv.es

 
Més informació