UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Invitació a la presentació
Presentació del llibre Memoria roja

Presentació a l’Aula Capitular del Centre del Carme CC del llibre “Memoria roja. Una historia cultural de la memòria comunista en España, 1931-1977” de José Carlos Rueda Laffond.

A l’acte, hi participaran Ismael Saz, director de l’Institut d’Història del Magnànim; Josep Lluís Canet, director de PUV; Vicent Flor, director del Magnànim i José Carlos Rueda Laffond, autor del llibre.

Aquest llibre proposa un recorregut sobre la cultura comunista entesa com a lloc de memòria. S’aproxima a les narratives històriques produïdes i manejades pel Partit Comunista d’Espanya entre el 14 d’abril de 1931 i el 15 de juny de 1977. La II República i el seu llegat. La Guerra Civil i la reconciliació nacional. La bolxevització i la desestalinització. El franquisme i la Transició democràtica: uns contextos que van servir de baules per a situar un passat que no passava i que va actuar com a espai d’identitat tant a l’exili com a l’interior. La hipòtesi essencial remarca la flexibilitat de la memòria comunista i la capacitat d’adaptació d’unes profundes petjades de record i reconeixement que van actuar com a fils conductors durant dècades. Per a entendre aquest fenomen el llibre explora la singularitat de la memòria de partit, les seues derives generacionals, el pes dels relats orgànics o la diversitat de declaracions autobiogràfiques pròpies del subjecte comunista.

 

Data 12 de novembre de 2019 de 19:00 a 20:30. Dimarts.

 
 
Lloc de realització

Aula Capitular del Centre del Carme CC

 
Organitza

Institució Alfons el Magnànim i Publicacions de la Universitat de València.

 

Contacta marqueting@uv.es