UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Mel
II Edició Universitat Estacional Ayora. Inscripció oberta

'Reptes i amenaces de l'apicultura al segle XXI'

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Ayora, la Diputació de València i Caixa Popular, continuen creant interessants sinergies en pro de consolidar el projecte d'universitats estacionals, traient a la llum la segona edició de la Universitat de Tardor d'Ayora (UNAY), centrada de nou en la cultura de la mel.

Després de l'èxit de l'edició inaugural del passat 2020, el 4 de novembre del present 2021 celebrarem la segona edició. Si en la primera decidim abordar la mel des d'una perspectiva històrica, veient l'evolució de la pràctica apícola des de la Prehistòria fins a l'actualitat, en aquesta segona edició analitzarem els reptes que l'apicultura té hui dia, tant en àmbit peninsular com valencià. Per a això, reunirem a consumats especialistes de l'àmbit de les Ciències per a tractar els diversos problemes que amenacen la producció de les abelles, com puguen ser la plaga de Varroa destructor o l'ús generalitzat de determinats productes químics. Al mateix temps, s'analitzaran les conseqüències en el sector, les possibles respostes a aquests problemes, així com la repercussió que tot això pot suposar en els plans econòmic, social o territorial.

En definitiva, la Universitat de Tardor d'Ayora, localitat famosa per la seua tradició abellaire i per la celebració de la Primera Cort de la Mel, tornarà a ser punt de trobada i debat entorn d'aquest producte, plasmant la transversalitat i pluralitat de temàtiques treballades per professionals i investigadors de la Universitat de València, així com la transferència de coneixement entre la universitat i el territori.

La inscripció és gratuïta i està oberta a tota mena de públic.  La matrícula s'efectuarà a través de la següent web: https://links.uv.es/3EI48rw

 

Data De 25 d’octubre de 2021 a 3 de novembre de 2021. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Auditori Mencía de Mendoza, Ayora

 
Organitza

Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Ayora, la Diputació de València y Caixa Popular.

 

Contacta unitatsuport@uv.es

 
Més informació