UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Gandia celebra el concert d’obertura de curs commemorant el 80è aniversari de València com a capital de la II República

  • 14 d’octubre de 2015
Partitura

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat, sota la direcció d´Hilari Garcia Gázquez, va oferir el concert d’obertura de curs el passat 14 d´octubre. L’acte va servir, a més, per a commemorar el 80è aniversari de la proclamació de València com a capital de la II República.

Coincidint amb aquesta data, la formació instrumental que dirigeix Hilari Garcia Gázquez des de l’any 2011 presentà al Teatre Serrano de Gandia un programa basat en la recuperació d’obres del conegut com a ‘Grup dels Joves’ al costat de peces del mestre Palau (Manuel Palau), pare acadèmic i mentor artístic dels components, i de Matilde Salvador Segarra, testimoni d’una de les poques dones compositores d’aquell període i també vinculada al grup.

El programa, dividit en dos actes, va ser molt variat, amb obres per a orquestra de corda o per a gran orquestra simfònica. Donà inici amb la composició de Vicent Asencio Ruano ‘Tres obres per a orquestra d’arc’, i tancà, ja en la segona part, amb la ‘Dansa plenilunar’ de Vicent Garcés Queralt, membre també del ‘Grup dels Joves’.

El concert comptà amb la participació de la soprano solista Marta Estal Vera. L’objectiu, segons va expressar el director de l’Orquestra Filharmònica, ha estat recuperar i reviscolar la música d’uns compositors amb molt de talent que començaven a plasmar-ho en aquestes primeres obres. “Resulta un treball molt interessant per al patrimoni valencià, també com a reivindicació de la seua figura i de la importància de la seua dignitat creadora en aquells anys. Volem situar-los al mateix nivell d’altres compositors coetanis d’altres territoris d’Espanya i d’Europa”, va afirmar Hilari Garcia.

El ‘Grup dels Joves’ estava integrat pels compositors Ricardo Olmos Canet (1905-1986), Vicent Garcés Queralt (1906-1984), Luis Sánchez Fernández (1907-1957), Vicent Asencio Ruano (1908-1979) i Emilio Valdés Perlasia (1912-1998).

Imatges: