UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Nou cicle de cinema en valencià

  • 21 de maig de 2015
Cinema en valencià

El dimarts dia 26 de maig, s’enceta, a Gandia, la 1a edició de la Campanya de Cinema en Valencià 2015, amb la projecció de la pel·lícula de Maria Ripoll, Rastres de sàndal (Teatre Serrano, a les 20.00 h), a la qual seguiran, L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, de Felix Herngren (dimarts 9 de juny), i Jimmy’s Hall, de Kean Loach (dimarts 16 de juny).

Este ambiciós projecte, organitzat per les universitats valencianes amb seu a la ciutat i l’Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament, s’inicia, a Gandia, l’any 2006. Es tracta de la projecció de pel·lícules, en versió original subtitulada o doblada al valencià, durant tres dimarts consecutius, amb la voluntat encetada en edicions anteriors d’oferir a l’espectador la possibilitat de veure cinema en valencià.

Aquest projecte creix i es consolida en tots els aspectes. Amb això, l’Ajuntament de Gandia i les universitats valencianes, com a organitzadors, intenten pal·liar l’absència d’oferta de cinema en valencià a les pantalles valencianes.

En conjunt es tracta de la continuació d’una oferta de cinema, extensa i diversa, que inclou pel·lícules d´estrena relativament recent que no s’han pogut veure mai, ací, en versió valenciana.

L’entrada a totes les sessions serà gratuïta amb el carnet d’estudiant. Per al públic en general, l’entrada costarà 3 euros.