UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

L’exposició ‘Creadors valencians pels Drets Humans’ obri les seues portes a Gandia

  • Fundació General UV
  • 9 de juliol de 2019
Un moment de la inauguració de l'exposició  ‘Creadors valencians pels drets humans' a Gandia.
Un moment de la inauguració de l'exposició ‘Creadors valencians pels drets humans' a Gandia.

L’exposició ‘Creadors valencians pels drets humans. Setanta anys de la Declaració Universal dels Drets Humans’, comissariada pel dissenyador Boke Bazán, ha obert les seues portes aquest dilluns, 8 de juliol, a la sala d’exposicions de la Universitat de València a Gandia, on es pot visitar fins el pròxim dia 31. En l’acte inaugural han estat presents el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el director del Centre de Gandia, J.Emili Aura; representants de l’Ajuntament de la ciutat; i la presidenta d’Aministia Internacional, Xelo Vives.

L’horari de visites és de dilluns a divendres de 9 a 20 hores. Aquest acte serveix, a més, d’avantsala al que serà la programació d’activitats obertes de la 36a Universitat d’Estiu de Gandia dedicada enguany als Drets Humans.  

‘Creadors valencians pels Drets Humans’, que ha comptat amb la col·laboració d’Amnistia Internacional, reuneix 30 dissenyadors gràfics valencians de primera línia, 14 dones i 16 homes, entre els quals es troben noms com ara Mariscal, Lina Vila, Paco Roca, Sento Llobel, Rosa Deltoro, Nuria Riaza, Pablo Auladell, Mar Hernández (Malota), Cristina Durán, Iban Ramón o Dídac Ballester, entre uns altres.

En el seu conjunt, les obres gràfiques interpreten, cadascuna des del seu particular punt de vista, els principis de la dignitat humana recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans, un dels textos més visionaris de la història contemporània, alhora que llancen una mirada esperançadora i mobilitzadora de consciències. L’objectiu de l’exposició és aconseguir que la ciutadania prenga consciència de la importància de defendre els principis de la Declaració Universal dels Drets Humans, amenaçats quan han complit 70 anys, per polítiques regressives i per la retòrica de l’odi.

Aquesta exposició ha estat produïda pel Centre Cultural La Nau, on va ser inaugurada en novembre del 2018. Després de València, ha estat Gandia el lloc elegit per a iniciar la itinerància d’aquesta mostra.

Llista d'enllaços: