UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Comença a Gandia la tercera edició de la Setmana de la Ciència

  • UVGandia
  • 4 de novembre de 2019
Setmana de la ciència

Dilluns dia 4 de novembre començà a la capital de La Safor una nova edició de la Setmana de la Ciència. La programació inclou tallers dirigits a l'estudiantat de la comarca i conferències obertes al públic en general.

Per tercer any consecutiu, el Centre de Gandia de la Universitat de València, conjuntament amb  el Campus de Gandia de la UPV  i el CEIC Alfons el Vell organitzen la Setmana de la Ciència que tindrà lloc del 4 al 8 de novembre. La programació inclou una sèrie de tallers i activitats dirigides a l'alumnat de primària i secundària de la comarca on els més joves podran aprendre a fabricar un fòssil, a imprimir en 3D, a fabricar flors interactives. A més,  coneixeran què són els ultrasons i com s’apliquen a la indústria i la fabricació d’avions aixó com comprendran algunes de les relacions entre les matemàtiques i les arts, com la música, amb el dibuix i amb la màgia etc.

La  programació d'aquesta tercera edició inclou, també, una sèrie de conferències obertes a tots els públics. La primera de les conferències programades tindrà lloc el mateix dilluns 4 i estarà a càrrec d' Ivan Martí de l'Observatori astronòmic de la Universitat de València qui parlarà sobre "Fotografiant la frontera del temps i de l'espai". Dimarts 5 serà el torn de Marta Macho, de la Universitat del País Basc, qui tractarà sobre la ciència feta per dones. Mentre dimecres 6, Sergi Maicas, coordinador del Projecte Smalle World Iniciatives de la UV, pronunciarà la conferència "Apocalipsis microbiana en un món sense antibiòtics". Dijous 7 serà el moment de la conferència d'Ana Delgado, de la Asociación Española de Acústica que tractarà d'explicar l'impacte de la contaminació acústica en la vida quotidiana de les persones. La última de les conferències programades serà el divendres 8 i estarà a càrrec de Juli Peretó, subdirector de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes de la UV qui té programada una xarrada que porta per títol "L'orige de les espècies de Darwin: una invitació a la lectura".

Totes les conferències tindran lloc a les 19:30 h en la Casa de la Cultura de Gandia i estan obertes al públic en general.

 

 

Llista d'enllaços: