UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

La 35 Universitat d’Estiu de Gandia tanca amb un balanç positiu i un notable increment de matrícula

  • 24 de juliol de 2018
Image de la noticia

El 20 de juliol de 2018 va concloure la 35 Universitat d’Estiu de Gandia , una edició valorada per l’organització com molt exitosa donat l’increment en el nombre de matriculats i el ple absolut de totes les activitats obertes programades.

Pel que fa a la matrícula, els cursos i tallers programats han combregat  més de 600 alumnes que s’han repartit en els 11 cursos, 7 tallers i un seminari que s’han desenvolupat del 12 al 20 de juliol. Aquells cursos que han generat un major interés són el taller “Introducció al mindfulness basat en la tradició budista” i el seminari “Política i feminisme” impartit per Lidia Falcón, ambdós amb un centenar de matriculats. A més, cal destacar el curs dedicat als clàssics valencians, organitzat des de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i el coordinat per la catedràtica Isabel Morant dedicat a l’anàlisi de les identitats homes i dones que han reunit quasi mig centenar de matricules. També han generat molt d’interés els cursos dedicats al periodisme en el S.XXI, el dedicat a analitzar la situació de l’Estat Constitucional i el taller-homenatge a Francesc Ferrer i Pastor. Per tots els cursos han passat professors procedents de diverses universitats espanyoles i professionals com ginecòleg Antonio Pellicer, els periodistes Jesús Maraña, Yolanda Álvarez i Elisa Beni, l’escriptor Alfons Cervera, el jutge Joaquim Bosch, les feministes Justa Montero, Concha Gisbert o, la ja anomenada, Lidia Falcón, el coronel Emilio Sánchez Rojas, l’assagista Ignacio Sánchez Cuena o el mestre zen Dokushô Villalba. En definitiva,un centenar de professors que han participat en  la que és ja la Universitat d’Estiu amb major participació dels últims huit anys.

A més, l’èxit de públic s’ha repetit tant en les conferències de les vesprades com en les actuacions nocturnes. Pel que fa a les primeres, cada vesprada vora 150 persones s’han reunit al saló d’actes de la Marquesa destacant l’èxit de la conferència del magistrat Joaquim Bosh que va reunir més de 220 persones. I pel que respecta a les nits de la Universitat d’Estiu, totes les actuacions han superat el mig miler d’assistents, destacant l’actuació de The Red Velvets i el concert de That Old Feeling. En aquest sentit, és important destacar que la UEG és l’únic event que aposta per grups valencians ja que la majoria del cartell el conformaven agrupacions procedents del País Valencià.

Per tant, des de la direcció del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València es valora molt positivament aquesta edició que ha comptat amb una programació que ha interessat a la ciutadania convertint-se en un punt de referència en la última setmana i mostrant la consolidació del projecte.