UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Joaquín Maudos: ´L´escenari actual de la nostra economia és insostenible”

  • 24 de gener de 2019
Image de la noticia

Els salons de Foment AIC de Gandia va acolir dilluns 21 de gener la sessió titulada ‘Futur immediat de l´economia valenciana i espanyola. La influència del context internacional’. El vicerector Jorge Hermosilla va presentar la taula redona en la qual els professors de la Universitat de València Joaquín Maudos (Anàlisi Econòmica UV) i Vicente Juan Pallardó (Economia Aplicada UV) van advertir sobre els riscos que travessa l’economia.

L´Espai d´Economia de la Safor va celebrar aquesta nova trobada en els salons de Foment d´Agricultura, Indústria i Comerç de Gandia, on una taula redona formada per experts de la Universitat de València va analitzar un tema de màxim interés com és el futur de l´economia local i estatal sota l´influx de l´economia internacional. Aquest certamen va ser organitzat per la Federació d´Associacions d´Empresaris de la Safor (FAES); Cercle d’Economia de la Safor (CES); el Centre de Gandia de la Universitat de València; la Universitat Politècnica de València, l´Institut d´economia i empresa Ignasi Vilallonga; i el periòdic Las Provincias.

La taula redona va ser presentada pel vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, i moderada per Salvador Gregori (Cercle d’Economia de la Safor). El vicerector Hermosilla va explicar que la Universitat de València participa en aquesta activitat conscient de l´important paper que exerceixen les universitats en els processos d´innovació i desenvolupament econòmic i territorial. “La investigació que es desenvolupa en els nostres tres campus universitaris ofereix respostes a les necessitats que demanden els «territoris intel·ligents», i contribueix al foment d´iniciatives emprenedores, la generació d´ocupació, la millora de qualificacions professionals, l´obertura de nous mercats internacionals i la participació activa de la població en la determinació del seu futur” va argumentar el vicerector.

Van participar en el debat Joaquín Maudos, catedràtic d´Anàlisi Econòmica a la Universitat de València i subdirector d´investigació de l´IVIE; i Vicente Juan Pallardó, professor titular del Departament d´Estructura Econòmica i director del Màster d´Internacionalització Econòmica de la Universitat de València.

Joaquín Maudos va assenyalar que l´escenari actual de la nostra economia és “insostenible”, i va plantejar dues alternatives: “o incrementem la pressió fiscal, directa o indirecta, o reduïm l´estat del benestar al qual ens hem acostumat". Vicente Pallardó va denunciar que el canvi de cicle econòmic és evident, “ens dirigim a l´alentiment o fins i tot recessió, i no comptem amb els avantatges de l´última recuperació, les economies dels països emergents i la política monetària", va assegurar el professor. Tots dos professors van coincidir a subratllar que les solucions “són complexes, i mai a curt termini. Són imprescindibles millores en el capital humà (formació) i tecnològic (I+D+I), entre altres accions".