UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

El CG-UV organitza a Xeraco unes jornades sobre violència a l´escola

  • 10 d’abril de 2017
curs violencia a l´escola
curs violencia a l´escola

El Centre de Gandia de la Universitat de València ha organitzat el curs de formació ´Violència a l’escola´, que té lloc durant quatre vesprades del mes d’abril a l’IES Montdúver de Xeraco. Les jornades són gratuïtes i estan reconegudes amb un crèdit del Servei de Formació Permanent de la Universitat.

Durant quatre sessions els assistents rebran les ferramentes per poder reconéixer situacions d’assetjament escolar i posar-ne solució.

L’objectiu d’aquest curs és ajudar els participants a reconéixer les situacions d’assetjament i distingir-les d’altres actes de molèsties puntuals, així com adquirir les destreses per a la intervenció en els menors que són víctimes o autors d’assetjament. A més, es plantejaran les possibles solucions formals i informals als conflictes.

La primera sessió va ser el 3 d’abril i en ella Carlos Caurin, expert en mediació escolar, parlarà sobre ´La prevenció del conflicte. Mesures informals i vies judicials´. Mentre, dimecres 5 d’abril, Beatriz Lucas, professora del Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació de la Universitat de València, tractà ´L’assetjament escolar com a forma de violència. Aspectes psicològics´. La següent setmana es parlarà sobre els aspectes jurídics de l’assetjament. Ho farà Paz Lloria, professora del Departament de Dret Penal, i serà el 10 d’abril. L´última sessió serà dimecres 12 d’abril i en ella participarà Ignacio Comes, professor del Departament de Dret Penal de la Universitat, qui tractarà ´La responsabilitat pels actes d’assetjament´. Totes les sessions començaran a les 18 hores.

Aquestes jornades estan dirigides al professorat no universitari, tant de primària com de secundària, així com als diferents professionals que treballen amb xiquets i xiquetes, representants d’AMPES, pares, mares, alumnes i totes aquelles persones interessades.

La matrícula, que és gratuïta, es pot formalitzar a través de la web

Aquelles persones que ho desitgen podran convalidar les hores amb un crèdit de lliure elecció o un crèdit del Servei de Formació Permanent de la Universitat de València.

El curs compta amb el patrocini dels ajuntaments de Xeraco i Xeresa.

MATRÍCULA