UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

Una jornada a Gandia analitza els problemes de discriminació contra col·lectius minoritaris

  • 29 de juny de 2016
Image de la noticia

El Centre de Gandia, el Vicerectorat de Projecció i Participació Territorial i l’Associació de Gais i Lesbianes Policies (GAYLESPOL) van organitzar, el 29 d´abril de 2016, la III Jornada ‘Policia, Diversitat i Drets’, amb l’objectiu d’analitzar els problemes de discriminació contra minories.

La jornada tractà tanmateix la diversitat com a fet de que en l’actualitat constituïsca un dels trets característics de l’entorn social i un valor afegit.

Dirigida pel professor de Dret Internacional de la Universitat de València Roberto Pérez Salom i pel delegat de GAYLESPOL a la Comunitat Valenciana, Ernest Andújar, la jornada comptà amb la col·laboració de l’Institut d’Investigació en Criminologia i Ciències Penals i de l’Institut de Drets Humans, tots dos de la Universitat de València.

La jornada va ser inaugurada per representants i autoritats de la Generalitat Valenciana, i començà amb la ponència ‘La lluita pels drets’, a càrrec del catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política de la Universitat de València Javier de Lucas.

A continuació, se celebraren tres taules redones amb els títols ‘Delictes d’odi i dret de les sexualitats’, ‘La lluita contra els delictes d’odi i discriminació per motius d’orientació sexual’ i ‘Diversitat sexual, societat i drets’. Hi participaren catedràtics de la Universitat de València, representats de la Policia Local i Provincial, i representants d’associacions implicades, com GAYLESPOL.

Per a concloure, va tindre lloc una ponència a càrrec de Carla Antonelli, diputada de l’Assemblea de Madrid pel PSOE, i la intervenció de l’escriptor i periodista Fernando Delgado.