UV GandiaUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València obrirà una extensió del Parc Científic a Gandia

  • Parc Científic
  • 18 de febrer de 2020
Image de la noticia

La notícia va estar confirmada ahir per l’alcadessa Diana Morant i la rectora M. Vicenta Mestre, en el marc d’una visita al Parc Científic de la institució acadèmica per part d’una delegació de l’Ajuntament i distingits empresaris de la comarca de La Safor. El motiu, reforçar lligams entre dos mons –la universitat i l’empresa– que cooperen i es complementen per a innovar.

Els empresaris saforencs van arribar al Parc Científic de la Universitat (PCUV) acompanyats de l’alcadessa Morant i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Gandia, Carmen Fuster. L’objectiu de la visita, compartir impressions amb la direcció de la Universitat i els empresaris del Parc Científic al voltant dels interessos comuns entre la indústria del coneixement i el sector empresarial, de cara a establir diferents línies de cooperació orientades a la millora del sector productiu valencià.

“La Universitat de València va ser creada fa més de cinc segles per a millorar la societat valenciana. En totes les branques del coneixement fem transferència a la societat i aquesta és una de les fortaleses d’aquesta institució acadèmica, que és generalista i plenament conscient de la importància que té compenetrar-se amb els empresaris, identificar les seues necessitats i les seues peculiaritats”, va dir la rectora després d’anunciar que la Universitat i l’Ajuntament de Gandia han acordat obrir una seu del Parc Científic a la ciutat ducal. “La Universitat compta ja amb un Centre Internacional a Gandia i ara vol ampliar la seua presència amb una nova seu del PCUV a la capital de La Safor”, va anunciar als empresaris.

Diana Morant va expressar la seua satisfacció amb aquesta iniciativa per a la transferència del coneixement i el compromís del consistori amb el desenvolupament de la nova seu del Parc a Gandia. “Per a nosaltres, es tracta d’una oportunitat que sabrem aprofitar per a créixer. Les empreses són plenament conscients que el futur passa per la innovació, pel coneixement, i que per a dibuixar-lo és fonamental alimentar-nos de la Universitat. L’anunci que ha fet avui la rectora suposa el principi d’una revolució en matèria empresarial i social a la nostra comarca”, va comentar.

Al llarg de la reunió es va parlar també de la ubicació de la nova seu a l’edifici Tossal de Gandia, així com d’altres línies futures de col·laboració entre aquest Ajuntament i la Universitat de València, com ara la possible implantació de graus orientats a les peculiaritats de l’entorn productiu de la comarca. “Avui podem estar posant la llavor d’un interessant projecte –va concloure Morant–. Crear un espai físic per a materialitzar-lo és important, però molt més importants són les relacions que s’hi estableixen. Hem vingut ací a crear alguna cosa nova”.

La jornada va acabar amb un visita -guiada pel director del Parc Científic, Juan Antonio Raga- de la delegació de Gandia a la companyia biotecnològica ADM-Biopolis, empresa veterana en aquest entorn per a la innovació, i un networking empresarial entre Cumulus City, Darwin Bioprospecting Excellence, Red Hat i ValGenetics –ubicades al PCUV– i les firmes de la Safor Autis Ingenieros, Azimut Electronics, La Tienda HOME, Dulcesol, ODEC, Peisa, Teika-Café Max, Tecatel-MedipHealth i el Cercle d’Economia de La Safor (CES).

Galeria d'imatges