UV Gandia Logo del portal

Invitació a la presentació
Presentació de 'El fin del arte. Hegel y Danto cara a cara' a Navarra

Dijous 25 de març a les 19,30 hores es presenta, a l'Aula 1 del Museu Universitat de Navarra, el llibre 'El fin del arte. Hegel y Danto cara a cara' de Raquel Cascales. A l'acte intervindran Roberto València, escriptor i professor de Literatura i Escriptura Creativa, i Raquel Cascales, autora del llibre. També es podrà seguir per Zoom a través del següent enllaç: https://unav.zoom.us/j/96369683135.

 

Aquest llibre dóna compte d’un dels tòpics més controvertits de l’Estètica contemporània: la fi de l’art. Per a això, s’analitzen les transformacions que va patir l’art i les teories filosòfiques que van conduir a considerar que podria tindre un final. Hegel és referent imprescindible en aquest context perquè va elevar l’art a la més alta consideració, però va afirmar també que era ja un tema del passat. Aquesta sentència va provocar innombrables interpretacions que el llibre recull i sintetitza. D’entre les contemporànies, la que més divulgació ha aconseguit és la d’Arthur Danto. No obstant això, amb freqüència ha sigut compresa de manera parcial i per això aquest llibre la contextualitza dins del desenvolupament filosòfic de l’autor, remarcant la coherència del seu pensament. El diàleg establert entre tots dos filòsofs permet comprendre com el que acaba és una comprensió sobre l’art nascuda en l’època moderna, i aporta algunes claus per a entendre millor l’art dels nostres dies.

 

Date 25 march 2021 at 19:30 to 21:00. Thursday.

 
 
Place

Aula 1 del Museu Universitat de Navarra

 
Organized by

Publicacions de la Universitat de València, ‘Grupo Estética y Arte Contemporáneo’ y ‘Grupo Religión y Sociedad Civil (ICS)’.

 

Contact marqueting@uv.es