UV Gandia Logo del portal

Aras de los Olmos
Oberta inscripció en web Universitat d'Estiu d'Aras de los Olmos

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, presenta la IV edició de la Universitat d'Estiu d'Aras de los Olmos (UVAO) amb el títol Botànica i desenvolupament rural que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol a Aras de los Olmos.

Aras de los Olmos és un xicotet municipi enclavat en un entorn natural de gran valor, i en ell se situen –entre altres fites– un Jardí Etnobotànic de Plantes Medicinals, i també uns Horts Tapiats d'origen morisc i gran valor patrimonial. Aquest municipi ha sigut declarat per la Unesco Reserva de la Biosfera i també ha sigut guardonat amb el premi Viles en Flor gràcies al projecte Aras en Flor, jardins urbans que cada primavera engalanen els carrers del municipi.

Les plantes formen la base dels ecosistemes, donen aliment i recer als animals que viuen en ells i són l'element principal per a la fixació de CO₂ i l'oxigenació de l'atmosfera. Són la base dels sistemes humans. D'elles s'obtenen productes bàsics per a cobrir les necessitats alimentàries, industrials i lúdiques de les persones.

Les plantes poden ser també motor de recuperació si sabem combinar el seu coneixement tradicional amb les noves necessitats alimentàries, energètiques, culturals i d'oci, concordes amb un model sostenible d'economia circular, de la nostra societat. Tots aquests temes seran tractats al llarg d'aquesta jornada.

La inscripció és gratuïta i està oberta a tota mena de públic.

Aquesta Universitat d'Estiu és fruit de l'estreta col·laboració entre la UV, l'Ajuntament d'Aras de los Olmos, la Diputació de València i Caixa Popular i en ella participaran especialistes en agricultura, biologia, gestió del territori, cultura, antropologia, economia o dret, oferint visions diferents per a realitzar propostes múltiples en pro del desenvolupament dels nostres pobles de muntanya.

 

Date From 23 june 2021 to 6 july 2021. 24h. Every day.

 
 
Place

Teatro Municipal, Plaza los Serranos, 3, Aras de los Olmos

 
Organized by

Universitat de València en col·laboració amb la Diputació de València, Caixa Popular i l'Ajuntament de Aras de los Olmos.

 

Contact unitatsuport@uv.es

 
More information