UV Gandia Logo del portal

V Jornada de Contaminació Lumínica. Inscripció oberta

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, juntament amb l'Ajuntament de Riba-roja de Túria organitzen la V Jornada de Contaminació Lumínica titulada: 'protecció de la nit front a la Contaminació lumínica', amb la col·laboració de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria, l'Associació Contra la Contaminació Lumínica "Cel Fosc" i la Xarxa Espanyola d'Estudis sobre Contaminació Lumínica.

Des de fa anys algunes legislacions han tractat tímidament de posar fre a la llum artificial nocturna. Tanmateix l'èxit ha estat limitat ja que la contaminació lumínica no s'atura i les zones il·luminades creixen a un ritme del 2,2% anual a tot el món. El responsable principal és el tsunami dels LEDs, barats i de llum blanca la majoria. La llum a la nit no s'atura, tot i que es coneixen perfectament els seus efectes adversos sobre la biodiversitat i la salut humana.

Així que cal canviar d'estratègia. No és suficient tractar de limitar la llum emesa per cada làmpada sinó que hauríem de limitar la llum d'una ciutat o d'una comarca de manera global. En definitiva, tractar la llum artificial nocturna como el que és: un agent contaminant al qual cal posar-li límits.

Per altra banda, caldria valorar la nit no només com un recurs científic sinó també cultural i econòmic. La possible creació d'un nou Objectiu de Desenvolupament Sostenible per promoure la Qualitat del Cel i l'Accés a la Llum de les Estrelles és una bona iniciativa per aquest propòsit.

Les excepcionals mesures sanitàries que s'han adoptat per a la realització d'aquesta jornada fan necessària una inscripció prèvia, que és totalment gratuïta, a causa del caràcter públic de la Universitat de València. Així, es podrà assistir de manera presencial a través del següent enllaç (CLIC ACÍ PER A la INSCRIPCIÓ PRESENCIAL). A més, totes les persones matriculades obtindran un certificat d'assistència.

 

Date From 15 november 2021 to 23 november 2021. 24h. Every day.

 
 
Place

Agència de Desenvolupament Local (C/ d'Eusebio Benedito, 30)

 
Organized by

Universitat de València

Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat

Ajuntament de Riba-roja de Túria 

Col·labora:

Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria

Associació Contra la Contaminació Lumínica "Cel Fosc"

Xarxa Espanyola d'Estudis sobre Contaminació Lumínica.

http://projeccio.uv.es/

 

Contact unitatsuport@uv.es

 
More information