UV Gandia Logo del portal

  • Universitat de València

Gandia acull una Setmana de la Ciència amb 44 activitats per a tots els públics

  • October 31st, 2018
Cartell Setmana Ciència

Experimentar i divertir-se amb la ciència i aprendre que gràcies a ella la vida humana és millor. Aquest és l’objectiu de la Setmana de la Ciència a Gandia, una activitat que per segona vegada promouen de forma conjunta el CEIC Alfons el Vell,el Centre de Gandia de la UV i el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, amb el suport de l’Ajuntament de Gandia i de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. La Setmana de la Ciència tindrà lloc del 5 al 10 de novembre en diverses seus de la ciutat.

La programació de la Setmana de la Ciència inclou 44 activitats per a diferents públics. Els protagonistes seran, sobretot, els xiquets i xiquetes, de primària i secundària, que entre setmana hi participaran amb els seus centres educatius en tallers a la Casa de Cultura, de Gandia; al Campus de Gandia de la UPV, al Port; a Urbalab...  i el dissabte 10 de novembre a les 12.00h, a la Biblioteca Infantil Central de Gandia, on s’ofereix una activitat gratuïta per a famílies. Aquesta activitat, ‘La inspiració de Mary Shelley’ ens transporta a la vida de l’autora de Frankenstein, de la mà dels contacontes ‘Los Gatos con Batas’, i permetrà que xiquets i xiquetes, de 3er de primària a 2on de l’ESO, aprofundisquen en el món de l’electricitat, i realitzen experiments de conductivitat. La inscripció en l’activitat es pot fer directament en la Biblioteca Infantil (infantil@gandia.org).

Inspecció ultrasónica de materials; El cofre de la Mar; Taller de fractals; La bioquímica a les teues mans; Coneixes Arduino?; Flors interactives; Existeixen els esperits?; Arts de pesca tradicionals i adaptacions de peixos i organismes marins; Tallers d’educació ambiental; Tallers d’acústica submarina; Vols un fòssil? Fes-lo tu mateix; Màgia i Ciència; Apropament a l’univers dron. Aquests són alguns dels tallers que s’oferiran, per als quals s’han comptat amb la col·laboració de Urbalab; la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent; la Càtedra IVIO- UPV; CEFIRE Gandia; IMAB Gandia i el Galp Gandia Albufera i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació Càtedra de Divulgació de la Ciència. Universitat de València

També es podrá gaudir l’exposició ‘Una visita al genoma’ i es veurà l’obra de teatre ‘Hypatia, la luz del pensamiento’, a l’Aula Magna del Campus de Gandia.

Una setmana de conferències

Personal científic de primer nivell impartirà conferències, amb assistència lliure, del 5 al 9 de novembre a les 19.30h en la Casa de Cultura de Gandia (amb l’excepció de la conferència del 8 de novembre, que tindrà lloc al Restaurant Visconti). Fernando Barbero, investigador científic del CSIC, oferirà la xarrada ‘Ondas gravitacionales’ (Dilluns 5 de novembre); Maite Sebastià, investigadora del Campus de Gandia UPV, parlarà de ‘Ecosistemes costaners i fitoplancton vistos des de l’espai’ (dimarts 6 de novembre); Anna Garcia Forner; directora del Museu d’Història Natural de la Universitat de València parlarà de ‘Els dinausares. Aquells animalets’ (dimecres, 7 de novembre) ; J.M. Mulet, investigador de l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP) de la Universitat Politècnica de València, ofereix la conferència ‘Què és mejar sa? Els dubtes, mites i enganys més extesos sobre l’alimentació’ (dijous, 8 de novembre); i Vicent  Martínez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, parlarà de ‘Fractals i les seues aplicacions’ (divendres, 9 de novembre).

 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy