UV Gandia Logo del portal

Gandia acull una Setmana de la Ciència amb 44 activitats per a tots els públics

  • October 31st, 2018
Cartell Setmana Ciència

Experimentar i divertir-se amb la ciència i aprendre que gràcies a ella la vida humana és millor. Aquest és l’objectiu de la Setmana de la Ciència a Gandia, una activitat que per segona vegada promouen de forma conjunta el CEIC Alfons el Vell,el Centre de Gandia de la UV i el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, amb el suport de l’Ajuntament de Gandia i de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. La Setmana de la Ciència tindrà lloc del 5 al 10 de novembre en diverses seus de la ciutat.

La programació de la Setmana de la Ciència inclou 44 activitats per a diferents públics. Els protagonistes seran, sobretot, els xiquets i xiquetes, de primària i secundària, que entre setmana hi participaran amb els seus centres educatius en tallers a la Casa de Cultura, de Gandia; al Campus de Gandia de la UPV, al Port; a Urbalab...  i el dissabte 10 de novembre a les 12.00h, a la Biblioteca Infantil Central de Gandia, on s’ofereix una activitat gratuïta per a famílies. Aquesta activitat, ‘La inspiració de Mary Shelley’ ens transporta a la vida de l’autora de Frankenstein, de la mà dels contacontes ‘Los Gatos con Batas’, i permetrà que xiquets i xiquetes, de 3er de primària a 2on de l’ESO, aprofundisquen en el món de l’electricitat, i realitzen experiments de conductivitat. La inscripció en l’activitat es pot fer directament en la Biblioteca Infantil (infantil@gandia.org).

Inspecció ultrasónica de materials; El cofre de la Mar; Taller de fractals; La bioquímica a les teues mans; Coneixes Arduino?; Flors interactives; Existeixen els esperits?; Arts de pesca tradicionals i adaptacions de peixos i organismes marins; Tallers d’educació ambiental; Tallers d’acústica submarina; Vols un fòssil? Fes-lo tu mateix; Màgia i Ciència; Apropament a l’univers dron. Aquests són alguns dels tallers que s’oferiran, per als quals s’han comptat amb la col·laboració de Urbalab; la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent; la Càtedra IVIO- UPV; CEFIRE Gandia; IMAB Gandia i el Galp Gandia Albufera i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació Càtedra de Divulgació de la Ciència. Universitat de València

També es podrá gaudir l’exposició ‘Una visita al genoma’ i es veurà l’obra de teatre ‘Hypatia, la luz del pensamiento’, a l’Aula Magna del Campus de Gandia.

Una setmana de conferències

Personal científic de primer nivell impartirà conferències, amb assistència lliure, del 5 al 9 de novembre a les 19.30h en la Casa de Cultura de Gandia (amb l’excepció de la conferència del 8 de novembre, que tindrà lloc al Restaurant Visconti). Fernando Barbero, investigador científic del CSIC, oferirà la xarrada ‘Ondas gravitacionales’ (Dilluns 5 de novembre); Maite Sebastià, investigadora del Campus de Gandia UPV, parlarà de ‘Ecosistemes costaners i fitoplancton vistos des de l’espai’ (dimarts 6 de novembre); Anna Garcia Forner; directora del Museu d’Història Natural de la Universitat de València parlarà de ‘Els dinausares. Aquells animalets’ (dimecres, 7 de novembre) ; J.M. Mulet, investigador de l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP) de la Universitat Politècnica de València, ofereix la conferència ‘Què és mejar sa? Els dubtes, mites i enganys més extesos sobre l’alimentació’ (dijous, 8 de novembre); i Vicent  Martínez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, parlarà de ‘Fractals i les seues aplicacions’ (divendres, 9 de novembre).