UV Gandia Logo del portal

Concert de Nadal 2016

  • December 23rd, 2016
Image de la noticia

El Centre de Gandia de la UV va programar un duet de cordes el 22 de desembre de 2016, a l´Església de les Escoles Pies, per a celebrar el tradicional Concert de Nadal, organitzat en col·laboració amb l´Àrea d´Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València i l´Ajuntament de Gandia.

El concert estigué interpretat per Milen Petrov a la guitarra i Joan Villanueva al violoncel.

El programa del concert va ser un passeig per la història de la música, des del barroc fins a la música del segle XX, per als dos instruments tant a sol, com en formació a duo.

Els assistents pogueren gaudir en un solo de violoncel de la ´Suite núm. 3´ de Bach, una de les obres més conegudes del repertori per a aquest instrument de tota la història, o de dos preludis per a guitarra sola també de Bach i del compositor brasiler Heitor Villalobos.

A continuació, ja com a duo, interpretaren les variacions sobre cançons búlgares d´Ourkouzonov, seguides de la ´Suite espanyola´ del cubà Joaquín Nin, coetani i amic de Ravel. El programa continuà amb l´intimista ´Nocturn´ de Burgmüller i finalitzà amb la gran força expressiva de l´argentí Piazzolla i el seu ´Cafè 1930´.

Pel que fa als intèrprets, es tractava de dos joves músics amb un alt nivell de formació. Milen Petrov va iniciar la seua carrera musical al Conservatori Professional de Música de Llíria amb grans mestres com Rafael Serrallet. Quant a Jordi Villanueva, és membre titular de l´Orquestra Filharmònica de la Universitat de València des de 2016, així com de la International Youth Phliarmonic Orchestra (IYPO) i la Jove Orquestra Turina.                                                  

  •  Programa complet, ací