UV Gandia Logo del portal

  • Universitat de València

Gandia acull l'exposició sobre les festes tradicionals valencianes

  • November 6th, 2017

La mostra ´Les festes tradicionals del territori valencià´ es va exhibir a Gandia fins el passat 5 de novembre al vestíbul de l´edifici de la Universitat de València a la capital de la Safor, ubicat al carrer Tossal 8. Va ser una exposició produïda per la Universitat de València que recorria, a través de 34 plafons, les manifestacions festives del territori.

L´exposició mostrà, a través del 34 plafons, "el ric ventall de manifestacions festives que compartim els valencians i valencianes. De nord a sud, totes les comarques hi són retratades", tal com recollia en la presentació el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

La mostra, destinada a "acostar als ciutadans i ciutadanes el patrimoni festiu del qual gaudeix la societat valenciana", comptà amb el suport de Caixa Popular i de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General de Cultura i Patrimoni.

´Les festes tradicionals del territori valencià´ va ser un projecte expositiu fruit del treball conjunt i la col·laboració de diversos ajuntaments valencians, ja que molt del material gràfic que componia els panells expositius va estar cedit per diversos ajuntaments, institucions i associacions del territori valencià. Quant als mapes i textos que acompanyaven els panells, van ser elaborats per l´equip tècnic de la Unitat de Suport del Vicerectorat a partir dels quatre volums de la publicació ´Calendari de Festes de la Comunitat Valenciana´, un projecte dirigit per Antonio Ariño i Vicente L. Salavert (Universitat de València).

Links:

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy