UV Gandia Logo del portal

Gandia acull l'exposició sobre les festes tradicionals valencianes

  • November 6th, 2017
Image de la noticia

La mostra ´Les festes tradicionals del territori valencià´ es va exhibir a Gandia fins el passat 5 de novembre al vestíbul de l´edifici de la Universitat de València a la capital de la Safor, ubicat al carrer Tossal 8. Va ser una exposició produïda per la Universitat de València que recorria, a través de 34 plafons, les manifestacions festives del territori.

L´exposició mostrà, a través del 34 plafons, "el ric ventall de manifestacions festives que compartim els valencians i valencianes. De nord a sud, totes les comarques hi són retratades", tal com recollia en la presentació el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

La mostra, destinada a "acostar als ciutadans i ciutadanes el patrimoni festiu del qual gaudeix la societat valenciana", comptà amb el suport de Caixa Popular i de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General de Cultura i Patrimoni.

´Les festes tradicionals del territori valencià´ va ser un projecte expositiu fruit del treball conjunt i la col·laboració de diversos ajuntaments valencians, ja que molt del material gràfic que componia els panells expositius va estar cedit per diversos ajuntaments, institucions i associacions del territori valencià. Quant als mapes i textos que acompanyaven els panells, van ser elaborats per l´equip tècnic de la Unitat de Suport del Vicerectorat a partir dels quatre volums de la publicació ´Calendari de Festes de la Comunitat Valenciana´, un projecte dirigit per Antonio Ariño i Vicente L. Salavert (Universitat de València).

Links: