UV Gandia Logo del portal

Sami Naïr inaugura dilluns la 34 Universitat d’Estiu de Gandia

  • July 14th, 2017
Sami Nair

El politòleg Sami Naïr serà l’encarregat de pronunciar la conferència inaugural de la 34 Universitat d’Estiu de Gandia que tindrà lloc del 17 al 21 de juliol a la capital de La Safor. L’acte, que tindrà lloc a les 20h al jardí de la Casa de la Marquesa, estarà presidit pel Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant. A més, s’espera la presència de representants polítics així com dels àmbits econòmics i socials de la ciutat.

Naïr, qui tratarà sobre “Quin tipus de crisi sofreix Europa? I França en el seu si?”, és politòleg, filòsof i sociòleg. Naixcut  a Tlemcen, Argèlia, al 1946 és especialista en moviments migratoris i creador del concepte codesenvolupament. En els últims anys s’ha mostrat molt crític en la gestió de la crisi dels refugiats per part dels governs europeus.

La conferència inaugural serà el punt de partida d’aquesta Universitat d’Estiu que se celebra sota el lema “Temps incerts”. Vora 400 persones s’han matriculat en els cursos i tallers programats i que comprenen  sis grans àrees: el canvi climàtic, la sostenibilitat econòmica i l’economia col·laborativa, la postveritat, la memòria i la història, la salut i el benestar i comunicació, populisme i sostenibilitat. Cal destacar els cursos “Mirades sobre el populisme” amb més de 70 matriculats així com els cursos sobre la planificació de la Natura al S.XXI i sobre el paper de les crisis a la història, ambdós amb més de 30 alumnes. En quant als tallers destaca el dedicat a la crítica cinematogràfica on s’han esgotat les places.

La UEG proposa també unes activitats obertes que allarguen fins a la nit els debats sobre els temes cada edició. Són espais més col·lectius i oberts als ciutadans, una oferta cultural  que des de la memòria també mira de front a la nostra realitat. Les taules redones començaran el dimarts 18 amb la taula rodona “Com planificar la conservació de la Natura en el S.XXI?”, dimecres 19 serà el diputat Íñigo Errejón qui pronunciarà la conferència “Parada o mitad del camino. El proceso de cambio político en España”, dijous 20 serà el torn del politòleg Pablo Simón que tractarà sobre “El transitar de la legislatura: balanç i perspectives del multipartidisme espanyol”. Mentre divendres 21 Empar Marco, Directora de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, parlarà sobre “"La redacció integrada: periodisme de qualitat en el nous informatius de la RTVV-web valenciana". Com sempre, a les 20h al saló d’actes de la Casa de la Marquesa.

Pel que respecta a “Les nits al jardí”, programades com sempre a les 22.30h al jardí de la Casa de la Marquesa, la catalana Maria Arnal encetarà les activitats el dimarts 18. Arnal arriba a Gandia acompanyada per Marcel Bagés a presentar el seu disc “45 cerebros y un corazón”. Dimecres 19 serà el moment “Nina Dinamita&la Swing Milicia”, una formació musical composta en la seua majoria per dones que, inspirades en grans figures femenines transgressores dels rols de gènere establits com Nina Simone o Rosario Sánchez Mora “La Dinamitera”, busquen omplir els seus concerts de música swing. Dijous 20 serà el torn del cinema amb la projecció de “Mon Oncle”. Mentre, el plat fort d’aquesta edició arriba l’últim dia amb l’actuació del cantautor Paco Ibáñez. Convertit en una icona de la lluita per la veritat i la llibertat, ambaixador de la poesia al món, Paco Ibáñez canta els seus clàssics més reivindicatius en un concert que és una proposta d´amor, llibertat i dignitat, un símbol de resistència davant la injustícia, la violència i l´horror. Les entrades continuen a la venda a la Casa de la Marquesa o a la web www.instanticket.es