UV Gandia Logo del portal

El professor Barah Mikail analitza la situació de Siria en el conflicte de l’Orient Mitjà

  • July 17th, 2018
Image de la noticia

En el marc de la 35 Universitat d’*Estiu de Gandia s'ha impartit el curs “El conflicte de l’Orient Mitjà” coordinat pel professor Antonio Bar Cendón. El curs ha comptat amb la participació el 17 de juliol de 2018 del professor Barah Mikail, professor de Ciència Política de la Saint Louis University.

Mikail, francès d´origen sirià, ha explicat al llarg de la seua intervenció l´origen del conflicte sirià i la complexitat del problema que ens situa “després de 8 anys de conflicte davant un desastre humanitari sense precedents amb més de sis milions de desplaçats interns i sis milions de refugiats per tant estem davant un conflicte que afecta ja directament a la meitat de la població”.

Al llarg de la seua intervenció el professor ha parlat sobre les causes que han impedit una eixida al conflicte entre les quals es troben el posicionament de l’exèrcit a favor del règim, el paper de l´Estat Islàmic o l´expansió d´Al Qaeda, organitzacions que han permès guanyar a la por: “al final ha triomfat l´opció de quedar-se amb aquest president enfront d´intentar veure què passa en un escenari que seria desconegut”. En aquesta situació ha jugat un paper important Israel que allò que busca “és limitar el potencial de Síria i afeblir les posicions iranianes en territori sirià”. Per tant, “encara que hi haja hagut països interessats a enderrocar al règim sirià, altres potències, com Israel, han preferit no alterar la situació i no apostar per alternatives que vindrien plenes d´incerteses. Els països veïns cerquen, així, una estabilitat en la zona que l´única cosa que produeix és inestabilitat interna”.