UV Gandia Logo del portal

La inscripció per a la 37UEG s'obrirà el proper 6 de juliol

  • UVGandia
  • June 26th, 2020
Image de la noticia
37UEG: Viratge a la sostenibilitat

"Viratge a la sostenibilitat" és el lema de la propera edició de la Universitat d'Estiu de Gandia que, per primera vegada en els seus 37 anys d'història, tindrà una edició en línia. Dilluns que ve, 6 de juliol, començarà la inscripció dels cursos, que enguany, seran gratuïts.

“Viratge a la sostenibilitat” és precisament el lema de la Universitat d’Estiu de Gandia 2020, un esdeveniment acadèmic i cultural emblemàtic que enguany celebra la seua trenta-setena edició. Ho fa en un context excepcional marcat per la nova pandèmia i requereix, també, un nou format. Presentem així per primera vegada una edició virtual amb la intenció de debatre sobre els ODS de l’Agenda 2030 i la seua idoneïtat en tant que brúixola que ens oriente en les transformacions necessàries per a garantir la sostenibilitat de la vida. Més en un moment on la pandèmia ha mostrat ser un indicador que la balança s'ha decantat cap al desenvolupament en detriment del medi ambient. El desenvolupament sostenible no ha evitat la destrucció dels hàbitats naturals de nombroses espècies, que és causa de tota mena de riscos per a la salut, desigualtats i conflictes. El nou ordre post-covid ens ofereix una oportunitat per a parar i reflexionar sobre si volem continuar anteposant el desenvolupament o iniciar un autèntic viratge a la sostenibilitat. I això és el que tractarem fer aquesta 37UEG.

A principis de la setmana vinent es presentarà la seua programació que inclourà cursos, conferències, taules rodones i activitats culturals i que es desenvoluparà entre el 17 i el 24 de juliol. A més, el 6 de juliol s'activarà la inscripció als cursos que serà gratuïta.

Les circumstàncies han obligat a la Universitat d'Estiu, la degana de les universitats d'estiu valencianes,  a adaptar-se als nous temps però sense perdre de vista el seu objectiu: realitzar una anàlisi crítica del món en què vivim.