UV Gandia Logo del portal

S'obri la preinscripció per a la Universitat de les Persones Majors a Gandia

  • UVGandia
  • May 25th, 2021
Image de la noticia

A partir d'aquest dimarts, 25 de maig, aquelles persones interessades en inscriure´s a la Universitat de les Persones Majors podran fer-ho bé de forma telemàtica emplenant un formulari o de forma presencial al Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València.

La Universitat de les persones dels Majors és el programa formatiu per a majors de 50 anys que la Universitat de València imparteix a Gandia des de fa més d’una dècada. Des d’aquest dimarts i fins el 31 de juliol estarà oberta la preinscripció per als alumnes de primer curs. Aquest any es podrà realitzar emplenant un formulari a la web www.uv.es/uvgandia  o bé dirigint-se a les oficines del CIG-UV, on podrà formalitzar la inscripció.

Aquest és un programa educatiu adreçat a majors de 50 anys amb inquietud per aprendre i motivació per la cultura, que pretén oferir-los l’oportunitat de participar com a estudiants en les activitats pròpies de la vida universitària.

L’únic requisit per accedir-hi és el de l’edat ja que no es necessiten estudis previs. Així, al Centre Internacional de Gandia (CIG-UV) s’ofereix un itinerari mixt de Ciències Socials i Humanitats que implica 600 hores de classe distribuïdes en tres cursos acadèmics i que es desenvolupen dos dies a la setmana des d’octubre fins a juny. Cadascun d’aquests cursos té programades quatre assignatures, totes elles impartides per professorat especialitzat de la Universitat de València.

En aquest sentit, en primer curs els alumnes reben classes d’Història de l’Art, Arqueologia, Música i Salut; en segon, de Dret, Filosofia, Sociologia de la comunicació i Patrimoni a la Comunitat Valenciana; i finalment en tercer, de Psicologia, Literatura Espanyola del segle XX, Història Contemporània i Economia. A més, els alumnes hauran de complementar les hores de classe amb una àmplia varietat d’activitats alternatives de lliure elecció, que han estat renovades completament aquest curs, com anglès, patrimoni valencià, teatre, ioga, les dones en la història de l’art o estratègies mentals a través del joc.  En definitiva, un ampli ventall de possibilitats que ofereix des del Centre a l’inici de cada curs.

Aquest curs 2020/2021 s’ha desenvolupat amb plena normalitat seguint totes les directrius marcades per les autoritats sanitàries. Les classes han tingut un format híbrid: s’han desenvolupat de forma presencial però l’alumnat ha tingut la possibilitat de seguir-les en línia des de casa. Aquesta fórmula es repetirà el curs vinent. Les classes s’iniciaran al mes d’octubre seguint, de nou, totes les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Links: