UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

Consum de substàncies addictives en secundaria. Coneix els seus factors

  • June 6th, 2018
Image de la noticia

El consum de substàncies entre els i les joves és un greu problema de salut pública. En aquest sentit, organismes mundials com l´OMS estableixen mesures i programes per corregir aquesta situació. En conseqüència, conèixer els factors que hi estan relacionats, així com les característiques que influeixen en el seu inici i manteniment, és de gran importància per a la seua intervenció i prevenció.

En la revista Psicología y Educación de 2018 s´ha publicat l´article “Factores que influyen en el inicio o mantenimiento de consumo de sustancias adictivas en Estudiantes de Secundaria”, que té com a objectius, d´una banda, analitzar la relació entre la freqüència del consum de determinades substàncies legals i il·legals, i la dificultat percebuda per aconseguir-les, i de l’altra, determinar la influència dels problemes percebuts derivats del consum.

La mostra objecte d´estudi està formada per 822 estudiants amb edats entre els 13 i els 18 anys, que van emplenar un qüestionari sobre consum. Els resultats mostren que el 70,2% (n=577) dels i les joves enquestades va indicar no haver fumat, mentre que només el 33,2% (n=273) va assenyalar no haver pres begudes alcohòliques. A tall de conclusió, es destaca la importància de programes d´intervenció basats en la formació dels efectes del consum en les persones.

 

Per a més informació: http://www.revistadepsicologiayeducacion.es/pdf/154.pdf

 

*Les notícies publicades al web de l’OPAL tenen únicament caràcter informatiu. Les condicions, els requeriments i els terminis de presentació seran els que figuren en les bases establertes i publicades per l´entitat convocant. L’OPAL no es fa responsable de qualsevol canvi o error que hi puga haver.