UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

“Esto es lo que me gusta y lo que voy a estudiar: un estudio cualitativo sobre la toma de decisiones académicas en bachillerato”

  • September 1st, 2017

En la Revista Complutense de Educación trobem l´article “Esto es lo que me gusta y lo que voy a estudiar: un estudio cualitativo sobre la toma de decisiones académicas en bachillerato”. A partir dels resultats obtinguts en la recerca duta a terme, es conclou que el batxillerat continua considerant-se la porta d´accés a la universitat i no a la formació professional de grau superior.

L´article, publicat en 2016 en la Revista Complutense de Educación i titulat “ Esto es lo que me gusta y lo que voy a estudiar: un estudio cualitativo sobre la toma de decisiones académicas en bachillerato” presenta els resultats d´una recerca realitzada al Principat d´Astúries per a conèixer les percepcions i opinions que tenen els estudiants de batxillerat i els seus progenitors sobre les eleccions acadèmiques realitzades en l´educació secundària, posant l´accent principalment en els factors contextuals que poden ajudar o obstaculitzar el desenvolupament de la carrera. Durant l´educació secundària, els estudiants comencen a explorar les ocupacions i expectatives professionals, formen les seues creences d’autoeficàcia i consoliden els seus interessos acadèmics. Els resultats obtinguts mostren que el batxillerat continua considerant-se la porta d´accés a la universitat i no a la formació professional de grau superior. També es conclou que els estudiants fonamenten les seues decisions acadèmiques sobre la base de la preferència i gust personal i en el procés de decisió acadèmica; els resultats són concloents en afirmar que el principal suport dels estudiants són els seus progenitors.

Per a més informació: https://search.proquest.com/docview/1806618431/fulltext/63E9046CF7434087PQ/1?accountid=14777 

https://search.proquest.com/docview/1806618431/fulltextPDF/23E0B4E08E67494FPQ/1?accountid=14777