UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

Òbriguen pas: arriben les empreses emergents!

  • November 22nd, 2018
Image de la noticia

Som en un món veloç, canviant i volàtil. Els canvis tecnològics impulsen canvis socials i productius a una velocitat mai vista; la primera revolució industrial es va desenvolupar durant 60 anys i ara estem parlant de canvis que ocorren en menys d'una dècada. A tall d'exemple el Iphone es va presentar en el 2007 i amb ell les apps i amb elles noves formes d'entendre la societat i l'economia. Aquesta velocitat de canvi està propiciant un altre canvi a nivell d'organització industrial; les grans companyies estan perdent quota de mercat i oportunitats per la grandària que tenen. Qualsevol innovació que es presente tarda molt a implementar-se per la quantitat de tràmits i serveis que ha de passar abans de dur-se a terme. 
Com han reaccionat les grans empreses a aquesta situació?; la seua resposta ha estat la creació d' empreses emergents que presenten un comportament més àgil que el seu. D'aquesta manera poden aprofitar oportunitats que necessiten un temps de reacció alt. D'exemples d'aquesta aproximació empresarial els tenim en Indra amb la creació de Misnsait i en Telefónica amb la Synergic Partners ™; empresa emergent especialitzada en Big Data i Data Science el que permet a Telefónica adaptar-se als ràpids canvis que s'estan produint en aquesta àrea.
D'altra banda grans companyies estan invertint en acceleradores per a promoure noves idees així com nous negocis. Ací a València disposem de Lanzadera i Insomnia, ams el suport de grans companyies com ara Mercadona i Bankia. Aquestes acceleradores han promogut petites empreses que ja obtenen importants dividends en diversos àmbits. 
L'ocupació ha canviat els últims anys però apareixen nous elements que la promouen i un és el constituït per aquestes companyies petites i àgils; Estàs disposat a muntar una empresa emergent?

Emilio Soria Olivas. Catedràtic d'Universitat. Coordinador Àrea d'ocupació UVocupació.