UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

Èxit i ple absolut en el Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de Dret

  • UVjob
  • April 8th, 2019
Estudiants als estands del Hall de Dret

El Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València que el passat dia 5 d'abril acollia la Facultat de Dret ha suposat una gran oportunitat laboral per als egressats i egressades d'aquests estudis que assistien a la cita amb l'ocupació. Segons dades confirmades per la Regidoria d’Ocupació i Emprenedoria de l'Ajuntament de València, la institució crearà pròximament al voltant de 500 llocs de treball.

Són sens dubte unes xifres molt positives que la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla, ha qualificat com de “molt exitoses” i que animen a l'equip tècnic del servei a continuar treballant per l'ocupabilitat de la comunitat universitària. Un altre de les dades que porten a l'optimisme són els relatius a l'alta afluència i participació d'alumnat de Dret. “Al llarg de les diverses xarrades del dia i activitats ens han visitat entorn 630 estudiants, la qual cosa confirma que la inserció professional és una de les qüestions en el focus d’interès dels estudiants”, ha afegit Quintanilla.

Ha sigut la primera vegada que la Facultat ha acollit de manera específica aquest Fòrum d'Ocupació; s'uneix així a l'activitat que realitzava tradicionalment el centre al voltant de les eixides professionals per als seus titulats i titulades.

A més de les xarrades sobre professions emergents en les noves tecnologies, l'emprenedoria, l'ètica empresarial i la responsabilitat social o les possibilitats laborals a l'estranger, el Fòrum també ha servit per a acostar a l'alumnat titulat en Dret a l'ocupació pública. Les xarrades acollides pel Hall de la Facultat sobre ocupació pública i oposicions a jutge, fiscal, lletrat, notari o registrador van ser les que van causar major interés entre el públic, igual que les que anaven dirigides a l'estudiantat de Ciències Polítiques. Un total de 44 ponents han participat al llarg de la jornada.

“El foment de l'ocupabilitat és fonamental. No podem perdre de vista que la formació de qualitat que oferim en la Universitat ha d'anar enfocada i dirigida a aconseguir la inserció de l'estudiantat en el mercat laboral”, ha afirmat la directora d’UVocupació.

Els experts i representants de la Facultat han assenyalat la importància de construir ponts entre la comunitat universitària i el món laboral. Per això, els principals despatxos professionals nacionals amb seu a València (Broseta, Garrigues, Gómez-Acebo&Pombo o Uría Menéndez) al costat de la resta d'empreses i entitats presents, un total de 30, ha pogut aprofitar aquesta trobada per a captar tot el talent que concentra la Facultat.